Dampet makrell med appelsinsaus

Dampet makrell med appelsinsaus

Fremgangsmåte

  1. Press appelsinene og tilsett 1 dl vann.
  2. Rens og skjær løk, purre og gulrot i skiver og ringer. Ha grønnsakene sammen med korianderfrø og appelsinsaft i en kasserolle og kok til de såvidt er møre.
  3. Legg fiskefiletene i kraften og damp til de er ferdige.
  4. Ta ut fisk og grønnsaker og hold disse varme.
  5. Visp inn smøret og jevne med litt maisenna om nødvendig.
  6. Smak til med sennep og salt og pepper. Pynt med flat persille.

Serveres med kokte poteter.

Lekre oppskrifter med makrell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du makrellruller

Slik lager du makrellruller

Fremgangsmåte

  1. Bland smør, persille, salt, pepper og olje i en skål. Rør godt sammen.
  2. Legg et tykt lag av denne blandingen på filetene, rull dem sammen og fest med en trepinne. 
  3. Smør en ildfast form med smør eller olje. Legg makrellrullene tett i tett. Skjær en rødløk i skiver og stikk dem inn mellom makrellfiletene.
  4. Stek i 20 minutter ved ca. 200 grader i ovnen.
Server med enten kokt ris eller poteter og kokte grønnsaker (som dampet blomkål og purre). Saus er overflødig fordi det blir masse kraft fra fisken.
Tips:
For ekstra smak kan du ha litt tapenade over.

Sendt inn av Øivind Storvik

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sommerlig makrell med rabarbra

Sommerlig makrell med rabarbra

Fremgangsmåte

  1. Rens, skyll og tørk fisken og gni den inn med salt.
  2. Skjær et par skråsnitt i ryggen og stek fisken i smør og olje til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.
  3. Rabarbra: Rens og skjær den i 4 cm lange stykker.
  4. Kok opp smør, vann og sukker i en stekepanne og legg rabarbraen i. La den koke i 2 - 3 minutter, ta ut noen biter til pynt.
  5. Hell på fløten og kok rabarbraen videre til fløten har kokt litt inn, ca. 5 minutter.
  6. Server fisken med rabarbraen, sitronbåter og kokte nypoteter.

Her finner du flere oppskrifter med makrell

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Makrell cuscatleca fra Guatemala

Makrell cuscatleca fra Guatemala

Fremgangsmåte

  1. Varm olje eller margarin i en stor panne.
  2. Finhakk løk og hvitløk og ha det i stekepannen.
  3. Del tomatene i små båter og legg dem i panna sammen med løken. La blandingen surre i 10 minutter.
  4. Legg i rensede makreller og brun dem på begge sider. Hell vineddik og hvitvin eller eplesaft over.
  5. Strø over rikelig med salt og pepper.
  6. Dekk til med lokk og la retten trekke på svak varme i ca 15 minutter. Snu makrellen etter noen minutter.

Server direkte fra pannen med kokt ris eller poteter og en salat.

Tips:
Om du fileterer makrellen, holder det med 8 minutter. 

Lekre oppskrifter med makrell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her