Guide
Oppskrifter makrell
Foto: (Jim Hensley)
Dampet makrell med appelsinsaus
Fremgangsmåte
- Press appelsinene og tilsett 1 dl vann.
- Rens og skjær løk, purre og gulrot i skiver og ringer. Ha grønnsakene sammen med korianderfrø og appelsinsaft i en kasserolle og kok til de såvidt er møre.
- Legg fiskefiletene i kraften og damp til de er ferdige.
- Ta ut fisk og grønnsaker og hold disse varme.
- Visp inn smøret og jevne med litt maisenna om nødvendig.
- Smak til med sennep og salt og pepper. Pynt med flat persille.
Serveres med kokte poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Slik lager du makrellruller
Fremgangsmåte
- Bland smør, persille, salt, pepper og olje i en skål. Rør godt sammen.
- Legg et tykt lag av denne blandingen på filetene, rull dem sammen og fest med en trepinne.
- Smør en ildfast form med smør eller olje. Legg makrellrullene tett i tett. Skjær en rødløk i skiver og stikk dem inn mellom makrellfiletene.
- Stek i 20 minutter ved ca. 200 grader i ovnen.
Server med enten kokt ris eller poteter og kokte grønnsaker (som dampet blomkål og purre). Saus er overflødig fordi det blir masse kraft fra fisken.
Tips:
For ekstra smak kan du ha litt tapenade over.
For ekstra smak kan du ha litt tapenade over.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 294.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
80 POENG
Sommerlig makrell med rabarbra
Fremgangsmåte
- Rens, skyll og tørk fisken og gni den inn med salt.
- Skjær et par skråsnitt i ryggen og stek fisken i smør og olje til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.
- Rabarbra: Rens og skjær den i 4 cm lange stykker.
- Kok opp smør, vann og sukker i en stekepanne og legg rabarbraen i. La den koke i 2 - 3 minutter, ta ut noen biter til pynt.
- Hell på fløten og kok rabarbraen videre til fløten har kokt litt inn, ca. 5 minutter.
- Server fisken med rabarbraen, sitronbåter og kokte nypoteter.
Her finner du flere oppskrifter med makrell
Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Makrell cuscatleca fra Guatemala
Fremgangsmåte
- Varm olje eller margarin i en stor panne.
- Finhakk løk og hvitløk og ha det i stekepannen.
- Del tomatene i små båter og legg dem i panna sammen med løken. La blandingen surre i 10 minutter.
- Legg i rensede makreller og brun dem på begge sider. Hell vineddik og hvitvin eller eplesaft over.
- Strø over rikelig med salt og pepper.
- Dekk til med lokk og la retten trekke på svak varme i ca 15 minutter. Snu makrellen etter noen minutter.
Server direkte fra pannen med kokt ris eller poteter og en salat.
Tips:
Om du fileterer makrellen, holder det med 8 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå