Guide
Oppskrifter makrell
Foto: (Jim Hensley)
Salat med makrell og rømmedressing
Fremgangsmåte
- Varm opp grillen.
- Skjær makrellfilet i biter. Pensle makrellbitene, cherrytomater og asparges med rapsolje, og krydre med salt og pepper. Ha alt på grillen og snu jevnlig i ca. 2 minutter.
- La cherrytomat og asparges ligge på hvilerist eller i et område av grillen hvor det er lavere temperatur.
- Salat:
Skjær rødløk i strimler og parmesanost i skiver med en ostehøvel. Bland det sammen i en salatbolle med feltsalat. Ha makrellen, cherrytomatene og aspargesen i salaten, og bland forsiktig sammen. - Rømmedressing:
Finhakk sylteagurk og dill, og press saften av sitron. Rør det godt sammen med lettrømme, majones og pepper. Server salat med makrell, rømmedressing og brød.
Tips:
Dersom du ikke har grill kan du fint steke makrell og grønnsaker i stekepanne, gjerne i en grillpanne.
Her finner du flere fristende salater
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Makrellsalat i potetlompe
Fremgangsmåte
- Dryss salt og pepper på makrellfilet, og stek i olje til de er gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side.
- Dressing
Rens og finhakk chili. Finhakk kjernen av sitrongress og skjær tomat i terninger. Riv skall og press saften av lime. - Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og varm den til den nesten når kokepunktet. Avkjøl den.
- Legg makrellfilet i med salat og persille, drypp over dressing og server.
Tips:
Du kan godt bruke tortillawraps i stedet for potetlompe.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 348.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå