Guide
Oppskrifter makrell
Foto: (Jim Hensley)
Sidersyltet makrell
Fremgangsmåte
- Skjær gulrot, sjalottløk, selleri og syltet ingefær i skiver.
- Bland i resten av ingrediensene til laken, gi den et oppkok, og la den trekke i 5-10 minutter.
- Legg i makrellfilet og gi det hele et raskt oppkok.
- Ta kasserollen av varmen og avkjøl makrell i laken.
Server makrell med litt av laken, poteter og rømme.
Tips:
I stedet for lønnesirup kan du bruke flytende honning.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Syltet makrell med pepperrotrømme
Fremgangsmåte
- Bland alt til laken og kok den i ca. 10 minutter.
- Rens makrellene og skjær dem i 2 til 3 cm tykke skiver.
- Legg dem i laken, gi dem et oppkok og ta kjelen av varmen. Avkjøl fisken i laken.
- Rør sammen alt til pepperrotrømmen og smak den til med salt og pepper.
Server den kalde fisken med pepperrotrømme, agurksalat og kokte poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 189.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Syltet makrell med sommerlig følge
Fremgangsmåte
- Tørk av fisken med kjøkkenpapir. Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen. Rist av overflødig mel.
- Varm oljen i en steikepanne. Steik filetene 2-3 minutter på hver sider til de er gylne. Legg på kjøkkenpapir og overfør deretter til en glass- eller porselensform.
- Varm opp oljen i den samme pannen nok en gang (eller varm opp olje i en ren panne) og fres gulrot, rødløk og hvitløk til det er mykt.
- Tilsett tabasco, pepper, laurbærblader, salt, tomatpuré, sherryeddik og hvitvin. Kok opp, dekk til og la småkoke ved svak varme i 10 minutter.
- Rør innimellom slik at ikke noe brenner seg fast eller at laken koker for mye inn. Smak til.
- Hell den varme laken over makrellfiletene og la avkjøle før du setter i kjøleskap. La stå i ett til to døgn. Ta ut av kjøleskapet en time før servering.
- Skrap bort grønnsakene fra laken. Legg filetene på et serveringsfat og dryss over persille.
Server med rømme- og gulrotdressing, kokte nypoteter og mykt godt smør, hvitt brød og salat.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 194.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
82 POENG
Fisk i syrlig vinaigrette
Fremgangsmåte
- Navnet escabeche kommer fra det arabiske sikbaj, "gryterett med eddik"
- Hvis du bruker ferske sardiner, legg dem på en tallerken, dryss havsalt over, dekk til og sett i kjøleskap natten over. Neste dag snitter du opp buken på sardinene, fjerner innvoller, ryggbein og hode. Skyll fiskene.
- Legg sardinene eller fiskefiletene på en tallerken, dryss havsalt over og la det stå i 15 minutter.
- Varm 2 ss av olivenoljen i en stor stekepanne. Ha i halvparten av fiskene og stek dem til de er gylne på begge sider.
- Snu dem bare en gang. Det tar til sammen 2-3 minutter for sardiner og 4 minutter for fiskefileter. Legg dem på en tallerken.
- Gjør det samme med resten av fisken og 2 ss til av oljen. Sett fisken til side.
- Ha resten av oljen i den samme pannen på middels varme, ha i løk og stek til den blir myk etter 8-10 minutter.
- Ha i gulrøtter, hvitløk, laurbærblad, eddik, salt, paprikapulver og pepper, og la det boblekoke i 1-2 minutter. Ta pannen av varmen og la det kjølne.
- Bland inn sitronskiver og koriander.
- Legg fisken på et dypt fat, lagvis med løkblandingen. Hell eventuelle rester av kraft over og dekk til.
La retten stå i kjøleskap i to døgn før den serveres.
Tips: Dette er en fin måte å bruke sommermakrellen på.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå