- Tørk av fisken med kjøkkenpapir. Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen. Rist av overflødig mel.
- Varm oljen i en steikepanne. Steik filetene 2-3 minutter på hver sider til de er gylne. Legg på kjøkkenpapir og overfør deretter til en glass- eller porselensform.
- Varm opp oljen i den samme pannen nok en gang (eller varm opp olje i en ren panne) og fres gulrot, rødløk og hvitløk til det er mykt.
- Tilsett tabasco, pepper, laurbærblader, salt, tomatpuré, sherryeddik og hvitvin. Kok opp, dekk til og la småkoke ved svak varme i 10 minutter.
- Rør innimellom slik at ikke noe brenner seg fast eller at laken koker for mye inn. Smak til.
- Hell den varme laken over makrellfiletene og la avkjøle før du setter i kjøleskap. La stå i ett til to døgn. Ta ut av kjøleskapet en time før servering.
- Skrap bort grønnsakene fra laken. Legg filetene på et serveringsfat og dryss over persille.
Server med rømme- og gulrotdressing, kokte nypoteter og mykt godt smør, hvitt brød og salat.