Grønnsakpizza

Grønnsakpizza

Fremgangsmåte

  1. Rør gjæren ut i lunkent vann. Bland vann, mel, salt og olje til en smidig deig. La den heve til den er dobbelt så stor.
  2. Skjær alt av grønnsaker i tynne skiver. Varm oljen i en stekepanne.
  3. Stek først aubergine og squash raskt.
  4. Deretter løk og hvitløk. Så tomat, chili og paprika.
  5. Kjevle deigen til en rund eller rektangulær pizzabunn.
  6. Legg den på et bakepapir på en stekeovnsplate.
  7. Legg først tomatblandingen. Deretter aubergine og squash. Fordel osten over. Dryss over oregano.
  8. Stek pizzaen ved 235 grader i ca. 15 minutter.

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hjemmelaget grønnsakpizza

Hjemmelaget grønnsakpizza

Fremgangsmåte

  1. Pizzadeig: Hvetemel, salt og olje tas over i en bakebolle.
  2. Tørrgjæren røres ut i lunkent vann og tas videre over i bollen med mel.
  3. Elt til en elastisk deig som settes lunt til heving i minst 30 minutter. 
  4. Slå deigen ned og ha den på et melet bakebord.
  5. Kjevle ut til en eller to tynne pizzaleiver, rund eller rektangulær.
  6. Grønnsaker: Skjær grønnsakene i skiver eller strimler. 
  7. Fordel alt på et smurt bakebrett og drypp over olivenolje, salt og pepper og rosmarinkvast.
  8. Sett i ovnen ved 200 grader og stek i 10-15 minutter mens deigen hever. 
  9. Ta grønnsakene ut av ovnen, avkjøl lett før de fordeles jevnt over den utkjevlede pizzadeigen. 
  10. Ta med noen rosmarinblader, men ikke stilkene. 
  11. Fordel mozzarella delt i små terninger over.
  12. Dryss over oregano. 
  13. Skru opp ovnen til 230°C.
  14. Stek pizzaen i ca. 12 min til pizzaskorpen begynner å få mørk brune flekker. 

Tips: Har du rester av grønnsaker, som brokkoli eller blomkål, er det nå du skal få brukt dem.

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her