Pizzaoppskrifter
Start med pizzadeigen
Verdens beste pizzadeig
Fremgangsmåte
- Denne porsjonen gir cirka 1,25 kg.
- Rør ut gjæren i vannet i en liten skål.
- Ha mel og salt i bollen på en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Ha gjærblandingen og fordeigen i bollen med melet.
- Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet, til deigen er blank og smidig (cirka 15 minutter).
- Ha deigen over i en annen bolle.
- Dekk til bollen med plastfilm, og sett den i kjøleskapet i 24 timer (eller lenger, maks 48 timer).
- Ta deigen ut av kjøleskapet. Slå ned deigen, slik at du presser luften ut av den.
- Del deigen i ønsket antall deigballer (250 g til en vanlig 30 cm stor pizza), og la dem stå til de er romtempererte (minimum 2 timer).
- Sett resten av deigen tilbake i kjøleskapet til senere bruk.
- Legg deigballene i en form, og dryss over litt hvetemel.
- Dekk til formen med plastfilm, og la deigballene heve til det dobbelte. Nå er de klare til bruk.
Tips: Du kan lage en hurtigvariant av denne deigen ved å bruke 20 g fersk gjær i hoveddeigen istedenfor 10 g. Når du kommer til trinn 5, kan du la deigen heve til det dobbelte i romtemperatur, og deretter lage porsjonsdeigballer som er klare til bruk. Deigen blir imidlertid enda bedre hvis den får heve lenger, som i oppskriften.
Her finner du over 100 pizzaoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du pizzadeig
Fremgangsmåte
- Oppskriften på denne pizzadeigen gir deg én stor eller fire små pizzaer.
- Løs gjæren opp i lunket vann, tilsett olivenolje og salt. Ha i hvetemelet, litt om gangen. Deigen skal være ganske løs i konsistensen.
- Rør med en tresleiv til deigen fester seg rundt skaftet. Skrap deigen av med en kniv opp i bollen og dryss mel på. La deigen heve i 20 minutter.
- Hvelv deigen ut på melstrødd bakebord, kna inn mel slik at den blir smidig og god å kjevle.
- Trykk deigen ut med fingrene eller kjevl den tynt og legg den på en smurt stekeplate, enten i ett stort stykke eller i fire små porsjonsstykker. Deigen skal ikke være mer enn 2-3 millimeter tykk!
- Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen i ovnen på 250 grader på øverste rille i ca. 3 minutter.
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig