Pizzaoppskrifter
Pizza med sjømat
Laksepizza
Fremgangsmåte
- Butterdeigen kjevles ut til dobbel størrelse enten som et rektangel eller rund form.
- Prikk godt med gaffel.
- Legges så på et bakebrett eller en paiform dekket med bakepapir.
- Bland resten av ingrediensene og pensle det utover butterdeigen.
- Fordel så ost over og stek ved 190°C til den blir gyllen (ca 8-10 min).
- De siste 2 minuttene av steketiden fordeles lakseskivene på toppen av osten.
- Server med frisk salat.
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 474.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
Pizzadugnad
Fremgangsmåte
Bland de tørre ingrediensene godt i en bakebolle. Tilsett vannet og kna deigen til den er jevn og seig. Det krever kanskje litt muskler, så la en voksen ta seg av det. Om deigen virker tørr i begynnelsen, vær likevel tilbakeholden med å tilsette mer vann. Med god elting skal det ikke være nødvendig. Dekk med plast eller lokk og sett på et lunt sted (uten direkte trekk) i minst 12 timer, gjerne et døgn. Del deigen i to like store deler og kjevle den ut (bruk minst mulig mel til utkjevlingen) så tynt som mulig slik at den passer til en firkantet bakeplate (dekket med bakepapir).
Fordel tomatsaus i et tynt lag utover og øvrige ingredienser på toppen av dette. Eventuell ost og friske urter til slutt før pizzaen settes inn i ovnen ved 300 grader (NB over- og undervarme) i 8-10 minutter.
Tomatsausen:
Varm olivenolje i en stekepanne og fres løk og hvitløk til det blir mykt. Tilsett paprikapulver og la frese med noen sekunder. Ha i vinen og la det hele koke helt inn. Tilsett tomatene, oregano og sukker. Kok opp og la småkoke i minst 15 minutter uten lokk. Bruk eventuelt stavmikser til å gjøre sausen helt jevn. Smak til med salt og pepper.
Alternative ostetyper pr. pizza:
1 pk (125 g) mozzarella (helst av bøffelmelk da den er fetere) kuttet i små terninger - en selvfølge til perfekt pizza og passer til alle typer topping men vær oppmerksom på at mozzarella inneholder mye vann og kan gi en litt bløt pizza.
100-125 g revet industrimozzarella (som er noe helt annet) eller norsk ost (Jarlsberg el.l.) - dette er barnas favoritt og et alternativ for at ikke mozzarellaen skal gjøre pizzaen bløt.
1 pk naturell Haukeli-geitost (legges i små klatter oppå) - passer fint sammen med røykt laks
150 g fetaost - passer fint sammen med kraftig spekemat og selvsagt svart oliven og syltet grønn chili.
Friske urter på toppen:
Friske oreganoblader - passer til alt
Friske timianblader - passer til mye, spesielt spekemat
Finhakket estragon eller kjørvel - passer til røykt laks samt all annen sjømat.
Siste finish:
Legg en neve ruccula eller noen store basilikumblader oppå den stekte pizzaen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-