Pizzaoppskrifter
Klassisk pizza
Pizza Margherita
Fremgangsmåte
Selv om Margherita er en svært enkel pizza med sine få ingredienser, er den kanskje den vanskeligste pizzaen å lage til perfeksjon. Og derfor veldig godt egnet for å skille ut klinten fra hveten.
Alt som inngår må nemlig være perfekt, deigen må ha fått riktig tid på seg og må ha fått riktig mengde knaing og vending, mozzarellaen må komme fra kyr som har gresset i området rundt Napoli, tomatsausen må være perfekt laget, og helst av San Marzano-tomater som dyrkes i Vesuvs mineralrike skråninger. Olivenoljen må selvsagt være av topp kvalitet, og det samme gjelder basilikumen.
Ideelt må den bakes i en vedfyrt ovn hvor de glovarme steinflatene (holder ca 500 grader) vil gjøre undersiden av pizzaen sprø i løpet av få minutter.
Siden de færreste har tilgang på Napoli-ingredienser, er det viktig å merke seg at ingrediensene alltid må være av beste kvalitet, og at pizzaen må lages med kjærlighet og respekt.
Tilberedning
Begynn med å helle melet på en bakeplate eller -bolle og lage en fordypning. Smuldre gjæren oppi og tilsett dråpevis lunkent vann til gjæret blander seg godt. Begynn forsiktig å kna melet inn i væsken og fortsett til du har en smidig og elastisk kule.
- Pakk den inn i et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i en halv time.
- Fukt en bakeplate med litt olivenolje og legg deigen oppå. Kjevle den tynn, og tynnest på midten. I henhold til reglementet for den ekte napolitanske pizzaen er det imidlertid ikke lov å bruke kjevle eller andre mekaniske hjelpemidler - kun håndkraft!
- Deigen skal formes med høyre hånd samt tommel og pekefinger på venstre. Maksimal tykkelse er 3 mm.
- I mellomtiden deles mozzarella i tynne skiver, tomatterningene has i en bolle, tilsettes litt olje, en klype salt, frisk basilikum og får hvile mens ovnen varmes til 300 grader.
- Fordel mozzarellaen på deigen som har fått heve på ny, deretter tomatene, litt olivenolje og sett inn i ovnen til osten har smeltet. Det tar ca 8-10 minutter.
Her finner du over 100 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG
Pizza fire årstider a la Capricciosa
Fremgangsmåte
- Start med pizzabunnen: Ha mel, salt og gjær i en stor bakebolle og bland det godt sammen.
- Lag en grop i midten av melet og hell i det lunkne vannet og oljen. Rør forsiktig til alt er godt blandet.
- Hell deigen på en lett melet overflate og kna den i 5-6 minutter, eller til den er glatt og elastisk.
- Legg deigen i en ren, lett oljet bolle, dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted i 30 minutter, eller til deigen er est til dobbel størrelse.
- Slå ned deigen, kna godt og kjevle den til en rund leiv med tverrmål på 25 cm. Legg leiven på en bakeplate. Forvarm ovnen til 230 C.
- Pizzafyll:
- Varm opp mesteparten av oljen til pizzafyllet i en klebefri stekepanne, tilsett løk og hvitløk og la den steke forsiktig i 2 minutter.
- Bland i oregano, tomater og tomatpuré. La det hele få et oppkok, sett ned varmen og la det surre i 10 minutter, til sausen tykner.
- Pensle resten av oljen på pizzabunnen, spre tomatsausen oppå.
- Strø osten over.
- Fordel resten av ingrediensene på toppen.
- Sett bakeplata midt i ovnen og la pizzaen steke i 10-12 minutter, til den er sprø og gyllen.
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Se alle de fristende oppskriftene på pizza vi byr på
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG