Pizza med norsk vri

Pizza med norsk vri

Fremgangsmåte

Pizzadeig:
Bland salt og med litt mel og Bland tørrgjær ut i vannet. La stå i fem minutter. Ha olje i. Bland mel og salt og rør inn væsken til en glatt og smidig deig. Kna deigen jevn og blank i 8-10 minutter. Eller 4-5 minutter med eltekrok i maskin.
 
Legg et klede over - eller lokk hvis du bruker bakebolle - og la den hvile minst en time ved vanlig innetemperatur alternativt hele dagen ved lavere temperatur. Du må gjerne slå deigen ned underveis. Det gjør deigen mer elastisk.

Kna deigen litt til den er glatt og uten sprekker. Legg den på melet bakebord og kjevle ut til en sirkel eller firkant.

Deigen kan også lages på forhånd og oppbevares en tid i kjøleskapet. Legg et stykke matpapir i en liten bolle. Legg deigen oppå og dekk med et nytt stykke matpapir. Pakk inn i plast og sett i kjøleskapet. Den vil holde seg i 2 døgn. Ta ut deigen og la den stå i romtemperatur i minst 10-15 minutter før du begynner å arbeide med den.

Deigen kan også fryses opptil 4-5 uker: Dryss kulene lett med mel, legg dem i hver sin plastpose og lukk godt. Deigen tines ved å legge den i en bolle, dekke med plast og la tiningen foregå over natta i kjøleskap eller i to timer ved romtemperatur.

Fyllet:
Fres løk og hvitløk i oljen. Tilsett paprikapulver og la frese med noen sekunder. Ha i vinen og la det hele koke inn. Tilsett tomatene. Kok opp og la småkoke i minst 15 minutter uten lokk. Bruk eventuelt stavmikser til å gjøre sausen helt jevn. Smak til med salt og pepper og oregano.

Skjær morrpølse i tynne skiver og sprøstek flesk/bacon.

Kjevle ut deigen så tynt som mulig. Fordel tomatsausen tynt utover pizzaleiven. Dryss over morrpølse, flesk/bacon og revet Balsfjord-ost på toppen. Dryss over friske oreganoblader tilslutt. Stek ved 275 grader (over- og undervarme) i 12-16 minutter til pizzaen er passe stekt i kantene og osten er gylden.

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Slik lager du pizzadeigen selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Fremgangsmåte

  1. Lag din egen pizzadeig og kjevle ut til fire like bunner.
  2. Du kan også kjøpe ferdige pizzabunner
  3. Stek kjøtt og paprika i olje. Smak til med salt og pepper.
  4. Ha tomatsaus på pizzabunnene med tomatskiver, kjøtt og paprika oppå. Ha over pesto og begge ostene.
  5. Stek pizzaene i ovn på 250 grader i 15-20 min. Ha ruccula på rett før servering.
  6. Bland rømme med urter og hvitløk. Smak til med salt og pepper.

Tips:
Prøv å ha scampi på pizzaene sammen med biffkjøtt, spennende kombinasjon.

Her finner du over 80 pizzaoppskrifter 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her