- Pizzadeig: Hvetemel, salt og olje tas over i en bakebolle.
- Tørrgjæren røres ut i lunkent vann og tas videre over i bollen med mel.
- Elt til en elastisk deig som settes lunt til heving i minst 30 minutter.
- Slå deigen ned og ha den på et melet bakebord.
- Kjevle ut til en eller to tynne pizzaleiver, rund eller rektangulær.
- Grønnsaker: Skjær grønnsakene i skiver eller strimler.
- Fordel alt på et smurt bakebrett og drypp over olivenolje, salt og pepper og rosmarinkvast.
- Sett i ovnen ved 200 grader og stek i 10-15 minutter mens deigen hever.
- Ta grønnsakene ut av ovnen, avkjøl lett før de fordeles jevnt over den utkjevlede pizzadeigen.
- Ta med noen rosmarinblader, men ikke stilkene.
- Fordel mozzarella delt i små terninger over.
- Dryss over oregano.
- Skru opp ovnen til 230°C.
- Stek pizzaen i ca. 12 min til pizzaskorpen begynner å få mørk brune flekker.
Tips: Har du rester av grønnsaker, som brokkoli eller blomkål, er det nå du skal få brukt dem.
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv