Pizzaoppskrifter
Innbakt pizza
Calzone
Fremgangsmåte
Løs gjæren opp i vannet tilsatt olje. Ha i salt og mel til passe fast deig. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Lag bolognese:
Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over de hermetiske tomatene.
Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.
Del deigen opp i 4 og kjevle ut rundinger. Fordel fyllet på de fire deigene, kun på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.
Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen endene slik at deigen blir tett.
Pensle Calzonene med sammenvispet egg. Gni utover ca. 1 ts tomatpuré og dryss over litt oregano og revet ost. Stekes på 225° C i ca. 20-25 minutter.
Server gjerne Calzone med tomatsalat.
Tomatsalat:
Del tomatene i skiver og anrett på et fat. Skjær sjalottløken i skiver og dryss over. Legg på oliven og grovhakket basilikum.
Dryss over grovmalt pepper og salt.
Bland sammen olivenolje, hvitløk, rødvinseddik, oregano og basilikum til dressingen og hell over salaten rett før servering.
Her finner du over 80 pizzaoppskrifter
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Slik lager du pizzadeigen selv
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Calzone med skjørost
Fremgangsmåte
- Rør ut gjær i lunkent vann og la stå og godgjøre seg. Ha i oljen.
- Bland mel i en bolle. Tilsett gjær- og oljeblandingen i melet og bland godt. Elt deigen til den blir jevn og fast. Tilsett eventuelt mer mel. Sett til heving noen timer på et lunt sted.
- Varm olje i en panne og fres løken. Tilsett kjøttet og stek videre til det er gyllent. Tilsett hvitvin og kok inn.
- Ha i tomatsausen og gulrøttene og la trekke i fem minutter. Ha i urtene og skjørosten. Smak til med salt og pepper.
- Del deigen i fire biter og kjevle ut til sirkler. Fordel fyllet på halvparten av leivene. Brett den andre over og klem kantene godt sammen.
- Stek ved 225 grader i 12-15 minutter til calzonene har pent gyllenbrune flekker.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG