- Start med pizzabunnen: Ha mel, salt og gjær i en stor bakebolle og bland det godt sammen.
- Lag en grop i midten av melet og hell i det lunkne vannet og oljen. Rør forsiktig til alt er godt blandet.
- Hell deigen på en lett melet overflate og kna den i 5-6 minutter, eller til den er glatt og elastisk.
- Legg deigen i en ren, lett oljet bolle, dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted i 30 minutter, eller til deigen er est til dobbel størrelse.
- Slå ned deigen, kna godt og kjevle den til en rund leiv med tverrmål på 25 cm. Legg leiven på en bakeplate. Forvarm ovnen til 230 C.
- Pizzafyll:
- Varm opp mesteparten av oljen til pizzafyllet i en klebefri stekepanne, tilsett løk og hvitløk og la den steke forsiktig i 2 minutter.
- Bland i oregano, tomater og tomatpuré. La det hele få et oppkok, sett ned varmen og la det surre i 10 minutter, til sausen tykner.
- Pensle resten av oljen på pizzabunnen, spre tomatsausen oppå.
- Strø osten over.
- Fordel resten av ingrediensene på toppen.
- Sett bakeplata midt i ovnen og la pizzaen steke i 10-12 minutter, til den er sprø og gyllen.
Prøv denne oppskriften på pizzasaus
Se alle de fristende oppskriftene på pizza vi byr på
Her får du svært så praktiske kokketips