- Denne porsjonen gir cirka 1,25 kg.
- Rør ut gjæren i vannet i en liten skål.
- Ha mel og salt i bollen på en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Ha gjærblandingen og fordeigen i bollen med melet.
- Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet, til deigen er blank og smidig (cirka 15 minutter).
- Ha deigen over i en annen bolle.
- Dekk til bollen med plastfilm, og sett den i kjøleskapet i 24 timer (eller lenger, maks 48 timer).
- Ta deigen ut av kjøleskapet. Slå ned deigen, slik at du presser luften ut av den.
- Del deigen i ønsket antall deigballer (250 g til en vanlig 30 cm stor pizza), og la dem stå til de er romtempererte (minimum 2 timer).
- Sett resten av deigen tilbake i kjøleskapet til senere bruk.
- Legg deigballene i en form, og dryss over litt hvetemel.
- Dekk til formen med plastfilm, og la deigballene heve til det dobbelte. Nå er de klare til bruk.
Tips: Du kan lage en hurtigvariant av denne deigen ved å bruke 20 g fersk gjær i hoveddeigen istedenfor 10 g. Når du kommer til trinn 5, kan du la deigen heve til det dobbelte i romtemperatur, og deretter lage porsjonsdeigballer som er klare til bruk. Deigen blir imidlertid enda bedre hvis den får heve lenger, som i oppskriften.
Her finner du over 100 pizzaoppskrifter