Bombay-restaurantene Indigo og Masala Kraft tok et steg uten av rekken og tolker indisk mat på sitt eget vis. Her får du også med et par spennende oppskrifter.
Et titalls medlemmer fra kokkenes mesterlaug i Østfold vil innta Halden torg og stå for maten under årets utgave av mat- og trebåtfestivalen 27. til 29. juni.
Frå ei lita grend ved Vågåvatnet har Arne Brimi gjort som Olav Aukrust skreiv om: Gått frå det lokale, via det nasjonale og til det internasjonale - og attende.
Det er ikke bare i forbindelse med jula at vi kan gi gamle mattradisjoner festdrakt. En kjøttsodd med byggryn og rotgrønnsaker er som skapt for selskapelighet året rundt. Og drikkefølget er like prisgunstig.
På Hysvær på Helgelandskysten ivaretar Øystein Ludvigsen verdens kulturarv ved å la sauene gå ute hele året. Og om sommeren serverer han den marinert og grillet til gjester som er opptatt av å smake den ekte norske maten.