Tacokjøttboller med grønnsaksmos
Fremgangsmåte
Bland sammen kjøttdeig og krydder i en bolle.
Bruk en spiseskje og form til små kjøttboller. Stek dem i en stekepanne på middels varme med margarin/olje til de er gjennomstekte.
Kok opp vann med salt og margarin. Ha i grønnsakene og la det koke i ca 2 minutter. Sil av vannet og bland inn i potetmosen.
Serveres med potetmosen og salsa som du enten kjøper ferdig eller lager selv.
Her har du en enkel oppskrift på salsa
Tips:
Har du ekstra dårlig tid kan du bytte ut de friske grønnskaene med frossen grønnsaksblanding, og potetmosen lagd fra pulver.
Her finner du mange oppskrifter med kjøttboller
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
Garlic mashed potatoes (potetmos med hvitløk)
Fremgangsmåte
Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok potetene i usaltet vann til de er møre.
Hell fra kokevannet. Spe med melk og mos potetene med et potetmosjern. Rør inn smør, presset hvitløk, salt og kvernet pepper.
Ekstra god smak på potetmosen blir det om man erstatter en del av melken med rømme.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Pebre - hot chilensk salsa
Fremgangsmåte
- Bland olivenolje, eddik og vann i en bolle.
- Pisk det sammen med en visp.
- Tilsett resten av ingrediensene, bland godt og la det stå ca. 2 timer for å trekke smak.
Tips: Chilensk salsa som blir mye brukt til stekt kjøtt.
Mange oppskrifter med salsa finner du her