Til denne retten kan du bruke flere typer hvit fisk, men akkurat nå er jo skrei favoritten i fersk form. Om du ønsker en annen type tilbehør enn pasta i tomatsaus, er mer klassiske småpoteter som har fått en runde i godt smør, aldeles herlig til.
Dagens rett

Foto: (margouillatphotos)
Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.
22 Mars 2025 - 00:00
Persille- og hasselnøttbakt torskefilet med pasta al pomodoro

Fremgangsmåte
- Miks sammen persille, hvitløk, loff, hasselnøtter, smør og egg i en foodprosessor.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg fisken i ildfast form med persillemassen oppå. Stek i ovn på 200 grader i ca 15 min.
- Kok pasta som anvist på pakken. Bland den med varm tomatsaus.
- Del opp sitronen i båter og server til. Pynt med friske urter.
Tips: Det går fint å bruke torskeblokk fra frysedisken, men tin den før du skal bruke den. Da blir tillagingstiden kortere og fisken blir saftigere.
Vi byr på mange andre deilige retter med torsk
Se våre andre forslag med pasta og fisk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå