Ikke nok med det, den finnes også i en litt yngre magnum som også er blant de aller beste kjøpene i dette formatet – og i hvert fall når vi snakker om Bordeaux.
Delamain Pale & Dry ble laget første gang i 1920. De neste 100 årene forble den uforandret. Inntil jubileet som innebar en forholdsvis drastisk endring for et tradisjonsbunden cognachus som Delamain. For ut av det kom en ny måte å tenke cognac på.
Hos Vallein Tercinier praktiseres cognachåndverket på sitt beste, og ut av det kommer en lang rekke med ultratørre superkompleks cognacer som også maltwhiskyelskere vet å sette pris på.
Rachel Carrie har en av whiskybransjens mest veltrente neser. Bare på BenRiach har hun 25.000 fat med forskjellige whiskytyper å leke med. Da er det greit å ha kapasitet til å vurdere 100 fatprøver om dagen.
LaMaison & Veliers fristende og svært varierte portefølje av rom er laget av folk på jakt etter autensitet og det pureste uttrykket av sukkerrørplanten.
Hetvin har stått imot tidens tann og er å regne som den ultimate, klassiske drikken – og hva er vel bedre enn å sette seg tilbake og nyte denne fantastiske vinstilen i kombinasjon med ost midt i vinterkulda?
At smeltet ost kan gi så mye smak alene, bare med følge av gammelt brød, vet bare den som allerede er en tilhenger av ostefondue på ekte sveitsisk vis. Den perfekte kveldskos som er lett å rigge til selv midt i uka.
Vi er midt i dypeste høsten, og sesongen for lette, friske øl er utvilsomt forbi. Nå begynner tiden for de mørkere, mer maltrike typene, og en stor fordel med dette er at det nettopp er disse ølene som er de mest matvennlige.
Bordeaux er et av verdens mest sagnomsuste vinområder, kjent for sine lagringsdyktige røde viner fra mektige vinslott. Bordeaux-ekspert Terje Christensen tar deg gjennom de viktigste druene og distriktene.