Krambambuli fortjener selvsagt en forklaring. Det er et navn som knyttes til en rekke alkoholholdige drikketradisjoner i Tyskland, Polen og enda lenger østover. Navnet betyr på gammeltyske dialekter noe tilnærmet "alkoholholdig drikk med einerbær", men over tid har konseptet utviklet seg i flere retninger. Vår vri er knyttet til en tysk studenttradisjon som kombinerer glühwein med flambering. Resultatet er en litt mindre vinpreget gløgg som er en artig variant over et kjent tema.
Krambambuli
Når du kombinerer te med noe godt i og gløgg, får du krambambuli
Krambambuli drinkoppskrift
Fremgangsmåte
Kok opp vannet. Legg tebladene i en kanne, og hell det kokende vannet over. La trekke i 5 minutter. Varm raskt opp rødvin med sitronskall, sitronsaft, kanel, og sil deretter teen i vinen. Sett den varme kjelen på et et egnet serveringsbord. Legg sukkerbitene i en sil, hold den over gryten, hell på cognac og tenn på. Når sukkeret har smeltet og rent ned i krambambulien, er drikken ferdig. Serveres i glass som tåler varme.
Se våre andre oppskrifter på varme drinker
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig