Nyhet - Brennevin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 09 Mai 2022 - 10:25

    På dette slottet i Skåne lages verdens beste vodka

    At svenskene lager vodka som hevder seg på det internasjonale markedet, er ikke noe nytt. Men med Purity vodka, som destilleres opp til 51 ganger, er konseptet premium vodka tatt så langt som det er mulig.
    09. Mai 2022
  • 10 November 2021 - 15:40

    Vallein Tercinier: Cognackunstnerne

    Hos Vallein Tercinier praktiseres cognachåndverket på sitt beste, og ut av det kommer en lang rekke med ultratørre superkompleks cognacer som også maltwhiskyelskere vet å sette pris på.
    10. november 2021
  • 10 November 2021 - 15:21

    Hun snuser på 100 whiskyer om dagen

    Rachel Carrie har en av whiskybransjens mest veltrente neser. Bare på BenRiach har hun 25.000 fat med forskjellige whiskytyper å leke med. Da er det greit å ha kapasitet til å vurdere 100 fatprøver om dagen.
    10. november 2021
  • 09 November 2021 - 15:32

    Herfra kommer rom av en annen verden

    LaMaison & Veliers fristende og svært varierte portefølje av rom er laget av folk på jakt etter autensitet og det pureste uttrykket av sukkerrørplanten.
    09. november 2021
  • 04 November 2021 - 11:14

    Fant tonen med norsk akevitt og irsk whiskey

    Oslo Håndverksdestilleri har mye til felles med irske Teeling. Resultatet av samarbeidet er tre helt unike brennevin.
    04. november 2021
  • 19 Mai 2021 - 11:01

    Få har skapt så mye godt ut av poteten som denne familien

    Chase-familien har skapt så mye business ut av Herefordshires arbeidshest nummer én, poteten, at destilleriet deres nå er overtatt av verdens største brennevinsselskap, Diageo. Men det betyr ikke at filosofien forandres.
    19. Mai 2021
  • 07 August 2020 - 13:00

    De lager brennevin på en helt annen måte enn alle andre

    De er blitt kalt spritens svar på Noma og lager sterke dråper som utfordrer etablerte kategorier. Er det vodka, gin, whisky eller sake? Mikrodestilleriet Empirical Spirits i København har som mål å revolusjonere måten man brygger og destillerer på. Det er
    07. august 2020
  • 30 Mai 2020 - 13:48

    Redefinerer akevitt og gin - og jammen prøver de seg ikke på smaksatt vodka

    Oslo Håndverksdestilleri gjør det samme med akevitt som whiskydestillerier har gjort med whisky, nemlig å eksperimentere med ulike fattyper. I bunnen ligger bruk av kun norske vekster som smakskomponenter, for så vel akevitt som gin og vodka.
    30. Mai 2020
  • 07 November 2019 - 15:58

    Frister med nordlys, boblebad og en skarp en

    Hva får du ved å kombinere en nedlagt NATO-base, nordlys og tre entusiaster med bakgrunn som lege, dykker og frisør? Jo, verdens nordligste destilleri som byr på mer enn bare brennevin med smak av arktisk natur.
    07. november 2019
  • 28 April 2017 - 13:00

    En slik drink skremmer vinteren på dør

    Og er det noe vi trenger nå er sommerlige temperaturer og kalde drinker med mye smak. Som denne.
    28. april 2017
  • 05 Mars 2017 - 01:05

    Denne mannen lager en rom som bartendere elsker

    Venezuelansk rom, og aller helst den med Diplomático på etiketten, er blitt bartendere over hele verden sin favoritt. Men det har ikke alltid vært slik.
    05. mars 2017
  • 20 Januar 2017 - 13:00

    Denne drinken har bare to ingredienser

    Gin og limejuice er grunnsteinen i klassikeren gimlet. En kombinasjon du aldri blir lei.
    20. januar 2017
  • 12 Januar 2017 - 12:44

    Myken er landets (og verdens) mest spennende destinasjon for whisky

    Den helt spesielle energien på forblåste og nærmest fraflyttete Myken langt uti havet rett nord for polarsirkelen har gitt næring til nytt liv og røre - og styrke i form av brennevin. I første omgang gin med lokale ingredienser, men snart også whisky.
    12. januar 2017
  • 09 Desember 2016 - 13:00

    Denne øldrinken vil også de som ikke liker øl, falle for

    Den har nemlig noen av de samme smakene som en av de mest populære drinkene for tiden. Bare enda bedre.
    09. desember 2016
  • 25 November 2016 - 13:00

    Piña colada som juledrink?

    Piña colada smaker nemlig helt fantastisk på denne tiden av året og er et fint hvileskjær oppi all akevitten og juleølet.
    25. november 2016
  • 09 August 2016 - 11:48

    Her lages knallsterk rom på ekte karibisk vis

    Det skal finnes en karibisk rom som er så sterk at isbiter synker til bunns i glasset. Rivers fra Grenada er ikke denne romen, men den smaker som om den skulle være det. Isen synker ikke, men det vil du hvis du nyter den for raskt.
    09. august 2016
  • 08 Juli 2016 - 10:05

    Nå er også tequilaen blitt økologisk

    Økologisk er in, også innen tequilaproduksjon. Dulce Vida er en av de økologiske tequilaprodusentene som har gjort seg bemerket de siste årene.
    08. juli 2016
  • 01 Juli 2016 - 11:23

    Slik ble «hjemmebrent» trendy

    Det er kanskje først og fremst det myteomspunnete navnet, men også emballasjen som har skaffet Ole Smoky Moonshine den største oppmerksomheten. Men også det faktum at moonshine er så amerikansk det kan bli. Bartendere både hjemme og ute elsker konseptet.
    01. juli 2016
  • 19 Februar 2016 - 12:30

    Får deg til å drømme om tropenetter

    Det er lett å la seg forføre av denne mørke og litt annerledes drinken som er superenkel å lage.
    19. februar 2016
  • 02 Oktober 2015 - 11:56

    Cognac kan drikkes også til maten

    Cognac kan både nytes til maten, brukes i maten, både i salte og søte retter, eller i drinker. Det er slik cognacprodusentene ønsker å videreutvikle denne tradisjonsrike drikken. Prøv gjerne en av disse oppskriftene.
    02. oktober 2015
  • 31 Juli 2015 - 12:00

    Her får du ingen garanti for udødelighet, bare god smak

    Det er ikke mange forunt å få en cocktail oppkalt etter seg, men en av stumfilmens største divaer er udødeliggjort gjennom denne klassiske oppskriften.
    31. juli 2015
  • 03 Juli 2015 - 12:00

    Putt jordbærene i drinken

    Og ikke hvilken som helst drink. De kommer aller best til rette i en daiquri.
    03. juli 2015
  • 26 Juni 2015 - 12:00

    Sommerdrink som sparker fra

    Whisky, bitters og mye sitron er hemmeligheten bak Trinidad Sour.
    26. juni 2015
  • 11 Juni 2015 - 10:03

    Få whiskyer smaker så mye sjø som denne

    Old Pulteney-destilleriet er sterkt preget av nærheten til Nordsjøen. Også whiskyen smaker av sjøsprøyt og nordavind.
    11. juni 2015
  • 22 Mai 2015 - 10:44

    Denne baren er et must for londonfarere

    Nightjar er et must for alle som er interessert i den ultimate cocktail, men også for den som setter pris på god service og en svingom.
    22. Mai 2015