Dagens rett
Fylte Crepes pannekaker på fransk vis
Det er flere grunner til at vi elsker pannekaker - her er en av dem
I dag gjør vi det enkelt - pannekaker med fyll. Det er jo fredag, og etter en kanskje slitsom uke er pannekaker den trøsten du trenger.
Redaksjonen
05 November 2021 - 00:00
Pannekaker er ikke bare hverdagsmat, for fylt med godsaker som her blir smaksopplevelsen noe helt annet enn hva pannekaker med syltetøy ville gitt deg. Derfor anses dette som et fullverdig måltid, spesielt lenger i Frankrike. Der finnes som kjent egne restauranter som bare lager pannekaker - salte og søte. Men man i Frankrike bruker ulike oppskrifter og meltyper til salte og søte pannekaker, er det slett ikke nødvendig. Men om du vil være så fransk som mulig, erstatter du hvetemel med malt bokhvete som du finner på velassorterte butikker.
Fylte crepes - pannekaker på fransk vis
Fremgangsmåte
- Pannekaker:
- Bland pannekakerøre og la den svelle i minst 15 minutter.
- Stek opp pannekakene på forhånd, så tykke som mulig.
- Fyll:
- Stek løken til den er blank.
- Tilsett resten av grønnsakene og la dem få noen minutter i pannen.
- Legg fyllet i pannekakene og rull dem sammen.
- Varm dette i en stekepanne på lav varme til osten er smeltet og grønnsakene er møre.
Server med godt brød og salat.
Flere herlige oppskrifter på pannekaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå