Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 04 Juni 2003 - 02:00

    Franskmenn storforbrukere av flaskevann

    Canadean, et analyseselskap for drikkevaner, slår fast at franskmenn nå drikker 40 prosent mer vann på flaske enn andre vesteuropeere.
    04. juni 2003
  • 03 Juni 2003 - 02:00

    Kokkens beste sommersalat

    Rødt, grønt, gult og hvitt, alle regnbuens farger er hva du finner blant ingrediensene til denne lekre sommersalaten. For å matche rettens smakskarakter er vårt vinforslag i dag en ny og rimelig frisk hvitvin fra naboområdet til Sancerre.
    03. juni 2003
  • 03 Juni 2003 - 02:00

    Skotsk maltwhisky får konkurranse fra England

    En ny maltwhisky er under produksjon i Cornwall - England. Om det nye produktet på noe vis vil true den unike posisjon skotsk whisky i dag har vil tiden vise. Det vil ennå gå minst åtte år før salget startes.
    03. juni 2003
  • 02. juni 2003
  • 02 Juni 2003 - 13:07

    Duero - Utenfor det gode selskap

    Mauro og Abadia Retuerta er strålende bevis på at det er fullt mulig på egen hånd å vinne internasjonal aktelse og høye priser for sine viner utenom det spanske vinbyråkratiet. Og begge finnes de å få kjøpt på polet.
    02. juni 2003
  • 01 Juni 2003 - 02:00

    Eksotisk svinefilet

    En litt spenstig grillrett skal etter det vi håper få deg i ordentlig sommerhumør. Her er det masse krydder og en eksotisk grillsaus som du med enkelhet lager selv. Vi holder oss også i dag til italienske vinforslag og det er en saftig godbit som med ditt
    01. juni 2003
  • 30 Mai 2003 - 02:00

    Spekematanretning

    Det er like før vi entrer juni måned, og med den spekemat som jo hører sommeren til. Vi gir deg her en full meny med alt det tilbehør du kan begjære. Forslag til vin i begge valører følger selvsagt med. Friskt øl er jo også godt til spekematen, så valget
    30. Mai 2003
  • 30 Mai 2003 - 02:00

    Vinsmakere bruker sitt intellekt

    Å smake vin er i aller høyeste grad en intellektuell handling! Dette er nå bevist gjennom en test utført ved et hospital i Roma i forrige uke.
    30. Mai 2003
  • 29 Mai 2003 - 02:00

    Sjømatspyd på grill

    Selv om det er irriterende få fridager i mai dette året får vi ta til takke med de vi tross alt har. Vi fester vår lit til værgudene og klargjør grillen nok en gang. Sjømat kan med fordel grilles, og i Norge er vi velsignet med gode fiskeslag som gjør seg
    29. Mai 2003
  • 28 Mai 2003 - 14:50

    Bordeaux-vinner på billigsalg

    Nå bør du kjenne din besøkelsestid og sikre deg noen eksemplarer av en av vinnerne i Apéritifs store test av rødviner fra Bordeaux. Den norske importøren har nemlig, og det med øyeblikkelig virkning, satt ned utsalgsprisen på polet. Og avslaget er ikke så
    28. Mai 2003
  • 28 Mai 2003 - 13:18

    Matkulturpris 2003 tildelt kokk Harald Osa

    Mesterkokk Harald Osa er av en enstemmig jury kåret til vinner av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Prisen deles ut til en person som har utmerket seg spesielt ved å formidle verdien av et sunt og godt norsk kosthold, eller ved bevaring av våre mattrad
    28. Mai 2003
  • 28 Mai 2003 - 12:08

    Prisavslag i boks

    Vinboksene pryder nå kjøkkenbenken i de fleste vindrikkende husholdninger. Interessen for nye produkter i denne kategorien virker uuttømmelig, og spesielt når det er snakk om skikkelige kupp. Som denne portugiseren som er perfekt til sesongens utebespisni
    28. Mai 2003
  • 27 Mai 2003 - 02:00

    Test av 98 røde Rioja-viner (Horecapriser)

    Mye godt til akseptable priser er konklusjonen etter at panelet har smakt seg gjennom hele 98 røde viner fra Rioja, innen alle kategorier fra de unge uten fatlagring, via de klassiske crianza, reserva og gran reserva til en stadig økende gruppe med modern
    27. Mai 2003
  • 26 Mai 2003 - 18:32

    26. juli - 2. august i Portugal: Bar- og baristakurs

    I samarbeid med Leirskole for voksne arrangeres det i sommer bar- og baristakurs i Portugal med Jesper Lind. En fin anledning til å treffe likesinnede samt nyte vellaget kaffe fra en av Norges for tiden mest innovative barpersonligheter.
    26. Mai 2003
  • 25 Mai 2003 - 22:32

    Happy hour på nye ØL Apéritif

    I begynnelsen av juni lanseres Norges nye blad om øl; ØL Apéritif. Allerede nå kan du sikre deg fire nummer av det flotte magasinet for bare kr 149. I det første nummeret finner du blant annet flotte grill- og sommermatoppskrifter servert av noen av Norge
    25. Mai 2003
  • 24 Mai 2003 - 02:00

    Lørdagspai

    Hva med en deilig og lettvint helgemiddag? Da kan vi kanskje friste deg med dagens smakfulle paioppskrift der lyst kjøtt i form av kylling eller kalkun spiller hovedrollen. En rikere hvitvin fra Sør-Frankrike frister vel kanskje i like stor grad også.
    24. Mai 2003
  • 23 Mai 2003 - 13:17

    Vanilje i glasset

    Cariel Vanilla Vodka, en svensk premium vodka smaksatt med vanilje fra orkideen Vanilla Planifolia, er nylig lansert her hjemme. Med en ren og fyldig vaniljesmak er produktet en populær bestanddel i drinker og cocktails. Her følger noen deilige sommerdrin
    23. Mai 2003
  • 23 Mai 2003 - 02:00

    Kamskjell og rekesnadder

    Ukeslutt, snart sommer og en stadig økende lyst på havets delikatesser er påtagende. Intet nytt med andre ord. Målet må være at vi i stadig større grad lar våre tanker gå i retning disse delikatessene. Friske hvitviner med en viss grad av fruktsødme, akku
    23. Mai 2003
  • 22 Mai 2003 - 12:46

    Sommerflørt til knallpris

    Tiden er inne for å rydde plass til sommerlige hvitviner og ukens vin er perfekt i så måte, ikke minst fordi den er usedvanlig prisgunstig. Dessuten deilig å drikke alene eller til sesongens retter.
    22. Mai 2003
  • 22 Mai 2003 - 12:01

    Omfattende test av 98 røde Rioja-viner

    Mye godt til akseptable priser er konklusjonen etter at panelet har smakt seg gjennom hele 98 røde viner fra Rioja, innen alle kategorier fra de unge uten fatlagring, via de klassiske crianza, reserva og gran reserva til en stadig økende gruppe med modern
    22. Mai 2003
  • 22 Mai 2003 - 02:00

    Grillspyd med svinekjøtt og aprikos

    Grillspyd er en festlig innfallsport til sommerlige utendørs-middager, enten du inviterer venner eller bare koser deg helt alene. Alternativene for hva du kan sette på spydene er nærmest uendelige. Og du får, i tillegg tips til en passende vin, også mulig
    22. Mai 2003
  • 22 Mai 2003 - 02:00

    Freixenet utvider i Spania og Argentina

    Freixenet har nå kjøpt opp argentinske vinmarker av betydelig størrelse samt overtatt spanske Chandon Cava, tidligere eiet og produsert av LMVH (Louis Vuitton - Moët Hennessy).
    22. Mai 2003
  • 20 Mai 2003 - 16:05

    Oslo 11. juni - Smak Chablis i all sin prakt

    Sommer, sol, varme. Hva er vel mer naturlig enn å innta noen glass med deilig Chablis på denne tiden av året? Bli med og smak minst 10 flotte viner fra Brocard , en av Chablis' beste produsenter. Servert av vinmakeren selv sammen med en utdypende beretn
    20. Mai 2003
  • 20 Mai 2003 - 02:00

    Grillede kyllinglår

    Grillede kyllinglår er nam-nam for både store og små. Dersom du faller for kryddersmøret er jo muligheten til stede for at denne oppskriften kan bli en av dine favoritter. Den spennende smaksretningen medfører også at dagens vinvalg faller på en rødvin fr
    20. Mai 2003
  • 20 Mai 2003 - 02:00

    Østerrike innfører appellasjonssystem

    Østerrike innfører nå på lik linje med Italia og Frankrike et appellasjonssystem, Districtus Austria Controllatus. Dette som et forsøk på å gjøre kvaliteten på østerriksk vin lettere å identifisere.
    20. Mai 2003