Nyhet - Bransje - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 04 Desember 2017 - 11:58

    Bruker et ekstra godt glass vann som våpen mot fyll

    Anne Maurseth og Jesper Høst – begge profilerte bartendere – fronter kampanjen som skal få folk på byen til å drikke litt mindre og ikke minst oppføre seg bedre.
    04. desember 2017
  • 12 September 2017 - 20:44

    Nå er det Bodø som ruler når det kommer til kokketalent i Norge

    Christian Andre Pettersen fra Bodø skal representere Norge i neste Bocuse d'Or.
    12. september 2017
  • 08 September 2017 - 14:00

    Hva gjør du når også drikkemenyen må være vegansk?

    Det er stadig flere restaurantkunder som har vegetariske eller veganske ønsker for menyen. Det er lett å glemme at dette også gjelder for drikketilbudet. Her får du noen holdepunkter til hva du skal tenke på når du lager drikkemenyen.
    08. september 2017
  • 01 September 2017 - 13:02

    Canadiske Kaitlyn Stewart er verdens beste bartender

    Nok en gang er det en kvinne som tar gull i verdens mest prestisjefylte bartenderkonkurranse.
    01. september 2017
  • 01 August 2017 - 14:41

    Hun knuste glasstaket i baren

    Franske Jennifer Le Nechet ble historiens første kvinnelige verdensmester i barfaget. Her kan du lese mer om hvordan 29-åringen ble best blant 10.000 andre dyktige bartendere i Diageo World Class.
    01. august 2017
  • 13 Juli 2017 - 13:49

    Vil ha matkunnskap på topp på timeplanen

    Verdens mest kjente kokk, René Redzepi, mener det å ha kunnskap om spiselige planter er like viktig som å lese og regne. Det gjør dansk skolevesen nå noe med.
    13. juli 2017
  • 13 Juli 2017 - 12:15

    Her får du hjelp med insta-ene dine

    Med denne ideen unngår restauranten eller baren dårlige instabilder.
    13. juli 2017
  • 01 Mai 2017 - 14:00

    Brygger gårdsøl innenfor bygrensene

    På Jordal i Oslo rendyrkes og videreutvikles ølbryggetradisjoner som er hentet fra Voss, Stryn og Hornindal. Fellesnevner er einer og kveik. Norsk malt, franske eikefat og et syrlig miljø er de andre ingrediensene bak Eik & Tid.
    01. Mai 2017
  • 23 April 2017 - 13:05

    Denne maten har fått en Michelin-stjerne

    Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene
    23. april 2017
  • 23 April 2017 - 12:28

    Et slikt rom er denne baren helt alene om å ha

    På baren Manhattan i Singapore lagres drinkene i et solerasystem etter modell fra sherryverdenen. Det er ikke bare det som gjør at baren er i en klasse for seg.
    23. april 2017
  • 22 April 2017 - 21:46

    Forbudet mot gatemat var delvis falsk alarm

    Da det kom fram at thailandske myndigheter ønsket å kvitte seg med en av verdensmetropolens fremste attraksjoner, ble det bråk.
    22. april 2017
  • 19 April 2017 - 14:45

    Wow, denne vinen er både kul og sjelden

    Den sørafrikanske vinen Brak-Kuil er en sjeldenhet på flere måter. Denne produsenten har også mye annet lekkert å by på.
    19. april 2017
  • 18 April 2017 - 14:45

    Ikke helt vår ennå? Kos deg med denne vinen

    Den californiske pinot noir-en som tok Norge med storm i fjor, takket være topp kvalitet for en lav pris, holder fortsatt det den lover og litt til.
    18. april 2017
  • 17 April 2017 - 12:30

    Viner fra Tenerife er verdt å se nærmere på

    Lengter du sørover, kan du drømme deg bort med disse vinene. De er dessuten å få i veldig mange polutsalg.
    17. april 2017
  • 11 April 2017 - 12:30

    Dette er en av de beste boksvinene i polhyllene akkurat nå

    Denne boksen er ny i basisutvalget, men finnes bare i de 60 største polutsalgene. Er du i byen, er du derfor sikret solid vin i pappformatet.
    11. april 2017
  • 05 April 2017 - 18:52

    New York-restaurant havner i verdenstoppen

    Eleven Madison Park topper årets Wolrds50best-liste. Og danske Geranium fortsetter å klatre oppover listen som eneste skandinaviske restaurant blant de 20 beste.
    05. april 2017
  • 29 Mars 2017 - 12:41

    Svekket interesse for det nordiske kjøkken?

    Worlds50best har offentliggjort listen over restaurantene på 51. til 100. plass. 5. april får vi fasiten.
    29. mars 2017
  • 27 Mars 2017 - 09:29

    Flere vil bli kokk

    Etter år med nedgang er det nå en økning i antall søkere til kokkelære som gir fagbrev.
    27. mars 2017
  • 24 Mars 2017 - 22:29

    Det brygger opp til ny ølkrig

    Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfor
    24. mars 2017
  • 24 Mars 2017 - 14:00

    Denne kombinasjonen har du neppe prøvd før

    Mezcal, rødbeter og lime er en ny opplevelse for de fleste. Som anbefales på det sterkeste.
    24. mars 2017
  • 22 Mars 2017 - 14:45

    Denne bordeauxen behøver du ikke vente på

    Dette sjarmtrollet av en moden bordeaux fra den mye omtalte 2003-årgangen er din for en svært liten penge.
    22. mars 2017
  • 22 Mars 2017 - 14:25

    Kan dette bringe Norge på Bocuse-pallen igjen

    Det er store forventninger som hviler på skuldrene til den som blir Årets Kokk 2017. Den skal nemlig representere Norge i Bocuse d’Or om to år.
    22. mars 2017
  • 21 Mars 2017 - 14:45

    Denne rødvinen er helt uimotståelig. Billig er den også

    Noen ganger trenger du bare en vin som smaker godt. Slik er ukens vin.
    21. mars 2017
  • 21 Mars 2017 - 11:44

    Naturvinbar uten merkelapper

    Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.
    21. mars 2017
  • 20 Mars 2017 - 13:24

    Mye god vellagret vin på auksjon

    Vinmonopolets marsauksjon byr på det meste hjertet kan begjære av flytende. Det meste ferdig modnet.
    20. mars 2017