bartender
Bruker et ekstra godt glass vann som våpen mot fyll
Foto: (Stian Broch)

Bruker et ekstra godt glass vann som våpen mot fyll

Anne Maurseth og Jesper Høst – begge profilerte bartendere – fronter kampanjen som skal få folk på byen til å drikke litt mindre og ikke minst oppføre seg bedre.
Aase E. Jacobsen
04 Desember 2017 - 10:58

- Vi gjør det attraktivt å ta en pause, slik forklarer Anne Maurseth tanken bak The Saviour. Det er altså vann som er pimpet på samme måte som en drink. Det er rett og slett umulig å se forskjell. – Vi vet at for folk på byen er det viktig å få konsensus fra venner, og det tror vi slike vanndrinker vil bidra til, sier hun.

At det rett og slett blir kult å ta et glass vann. - Å gi et glass vann til en gjest gir bedre stemning ved at folk holder ut lenger. Vi tror dessuten det oppleves som god service, noe som igjen gjør at gjesten kommer tilbake, påpeker Anne Maurseth som håper initiativet skal gi økt trygghet for både gjester og ansatte i bransjen.

For vanndrinken The Saviour er mer enn som så. Den serveres nemlig på en brikke med følgende budskap:

«Velkommen til oss. Vi ønsker alle gjester og ansatte en fantastisk kveld. Sammen mot seksuell trakassering»

I første omgang er kampanjen rullet ut på utestedene Uhørt, Jaeger, Blå, Café Sør og Kulturhuset i Oslo.

Nulltoleranse bør settes på menyen

Initiativet er fra NHO, Virke, Fellesforbundet, Parat og Arbeidstilsynet som har ønsket mer oppmerksomhet på seksuell trakassering. En positiv sideeffekt er at det kan begrense alkoholinntaket, ifølge Anne Maurseth som mener timingen nå i julebordsesongen er perfekt. Hun åpner for øvrig selv baren Andre til høyre i midten av neste uke i det nye utelivskomplekset på Youngstorget.

Utestedene på Youngstorget samarbeider om flere utfordringer som narkotika og vold

Konseptet skal spres utover bransjen over hele landet og ikke minst året. Det er også kommet interesse fra Danmark og Sverige. – Vi tror det har et stort potensial, sier Anne Maurseth.

Hva med utesteder som er mest opptatt av å maksimere omsetningen? Hvordan skal dere overbevise dem?

- Vi mener at dette er et lønnsomt tiltak, ikke minst på sikt. Det koster nemlig ikke mer enn et par tiere å fylle en dispenser med isbiter, vann, sitron og litt agurk. På plussiden gir det bedre kontroll mot overskjenking og ikke minst bedre lønnsomhet på sikt, slår Anne Maurseth fast.   

Hun berømmer dessuten den åpne holdningen og fraværet av pekefingermentalitet fra initiativtakerne: – Dette er en positiv vinkling som skal gi inspirasjon til kolleger, og jeg håper mange støtter opp om det.

Her kan du se alle forslagene til hvor lekkert et glass vann kan være

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her