Uovervinnelige Canada

Canada var uslåelig i årets VM i østersåpning med en totaltid på 3,47. Norges Heini Pedersen klarte ikke å nå målet om å sikre nordmennene en plass i teten. Men med sin 12. plass slo han hjemlandet Danmark hvis det er noen trøst. Dessuten lover han å komm
Aase E. Jacobsen
04 Oktober 2002 - 13:57

Årets VM i østersåpning gikk tradisjonen tro og med stor festivitas av stabelen i Galway på Irlands vestkyst. I alt 15 nasjoner fra alle verdensdeler deltok. I år var det Canada som skåret best totalt sett. Irland hadde den beste presentasjonen og Sverige var raskest til å åpne de 30 østersene av typen edulis (flatøsters). Heini Pedersen som representerte Norge, var kanskje den som var mest skuffet av alle etter konkurransen: - Jeg ble litt lurt av størrelsen på østersen. Jeg hadde aldri trodd at de skulle være så store og så harde å åpne. Jeg lå helt likt med canadieren frem til den 18. østersen men da falt jeg av, sier han og fortsetter:

- Disse flatøstersene har dobbelt så stor muskel som vanlig gigas. Derfor kreves en helt annen teknikk enn den jeg har trent på. Dessuten trenger du en annen kniv med bredere blad. Derfor stilte de erfarne deltakerne med spesiallagete kniver.

Men Pedersen er ikke desillusjonert av den grunn: - Dette ga mersmak og jeg er veldig innstilt på å vinne NM også neste år. Da ville jeg reist over en uke på forhånd bare for å trene på disse østersene.

Pedersen har tatt initiativet til at det i neste NM brukes den riktige østerstypen: - Vi er helt avhengig av å innarbeide riktig teknikk for å ha noen mulighet til å hevde oss. Forberedelsene er dermed utslagsgivende. I første omgang har jeg bestilt en spesialkniv. Men mitt mål er enda mer langsiktig; i 2004 er det 50 års jubileum for VM, og det hadde vært kjekt om Norge står på pallen.

Som tidligere deltakere var Pedersen imponert over arrangementet og de lokale kreftene. - De er svært gjestfrie, vennlige og hjelpsomme. Det er utrolig gøy å bare være til stede.

Neste års VM går for øvrig den 25. til 28. september 2003.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her