Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 21 Mars 2012 - 19:19

    Heldiggrisene i Vestby

    Vestby videregående skole sørger for at elevene lærer seg kjøttfaget fra grunnen av. Samtidig skaffer de seg en dypere forståelse for både dyrevelferd og hva som skaper den gode smaken.
    21. mars 2012
  • 19 Mars 2012 - 10:00

    Går for gull

    Denne uken er det duket for den europeiske kvalifiseringen til neste års Bocuse d’Or i Lyon. Vi krysser fingre for Ørjan Johannessen.
    19. mars 2012
  • 12 Mars 2012 - 01:00

    Koteletter med fargerik rotmos

    I en travel hverdag er koteletter deilige å ty til, og det er ingenting i veien for å servere dem på nye, spennende måter.
    12. mars 2012
  • 27 Februar 2012 - 10:57

    Rekordår for skreien

    Aldri tidligere har det blitt registrert større forekomster av skrei enn i fjor. Nå er årets tokt i gang og det er om mulig enda mer fisk.
    27. februar 2012
  • 09 Februar 2012 - 14:10

    Disse munnfullene er det alltid plass til

    Hjemmebakte brownies går i en egen mage. At de kommer til å få fart på seg er ubestridt. Lag derfor dobbel porsjon, for disse seige kakene er holdbare.
    09. februar 2012
  • 20 Januar 2012 - 02:00

    Festmeny til kalvens pris

    Med kalv til både forrett og hovedrett blir det en smakfull søndag som avsluttes med en herlig dessert.
    20. januar 2012
  • 17 Januar 2012 - 10:15

    Den populære båndpastaen

    Etter at båndpasta ble tilgjengelig i fersk form, er det stadig flere som foretrekker denne typen. Men den har sine klare bruksområder.
    17. januar 2012
  • 12 Desember 2011 - 13:00

    Dette er de beste norske råvarene

    Vinnerne i den landsomfattende kåringen Det Norske Måltid er klare. De nordligste landsdelene gjorde nærmest rent bord.
    12. desember 2011
  • 08 Desember 2011 - 14:15

    Kakaobønnens vugge

    Det var trolig slik det begynte: En mayaindianer oppdaget av bønnen inni den rare frukten smakte godt. Hvis den ble ristet og i tillegg blandet med chili, ble smaksopplevelsen himmelsk.
    08. desember 2011
  • 30 November 2011 - 12:45

    Slik dyrkes og høstes vanilje - den glinsende svarte og forførende smakstilsetningen

    Vanilje - og da snakker vi om den ekte utgaven - er verdens mest arbeidskrevende jordbruksprodukt. Dens intense og forførende aroma i kombinasjon med dens utseende gjør den til et av de meste ettertraktete afrodisiaka.
    30. november 2011
  • 25 November 2011 - 16:42

    Formidler dobbel stolthet

    Årets beste norsk kokebok er en praktbok om den beste sjømaten fra kalde klare farvann i Norge presentert av noen av landets aller dyktigste kokker.
    25. november 2011
  • 07 November 2011 - 09:59

    Liten ku - stor smak

    Den er lita og lett, spiser det meste og gir gode smaksopplevelser når den havner på restaurantfatene. I Snåsa lever urfeet godt.
    07. november 2011
  • 29 September 2011 - 17:42

    Makronfeber i København

    Yndige pastellfargete makroner er i ferd med å innta Nordens rådende gastronomiske høyborg. De små "mandelburgerne" smaker like søtt og godt som de ser ut til.
    29. september 2011
  • 17 September 2011 - 01:00

    Drømmeretter av spekeskinke

    Du kan enkelt lage de lekreste retter hjemme på ditt eget kjøkken, prøv bare disse deilige rettene med spekeskinke.
    17. september 2011
  • 07 September 2011 - 10:02

    Parmesan lages på samme måte som for 800 år siden

    Det finnes kun en original parmesanost, nemlig Parmigiano-Reggiano fra Parma-distriktet nord i Italia. Den lages på samme måte i dag som for 800 år siden, og det er utvilsomt oppskriften på ostens suksess.
    07. september 2011
  • 06 September 2011 - 01:00

    Cocktailklør av krabbe med gyllen dressing

    Det finnes knapt noe bedre enn nykokte krabbeklør og hvorfor ikke servere denne deilige dippen til?
    06. september 2011
  • 04 September 2011 - 01:00

    Kantarellpai og lammefilet med skogsopp

    Ta for deg av sesongens aller beste råvarer i dag i det vi setter en lekker lammefilet på menyen og starter hele måltidet med en deilig pai.
    04. september 2011
  • 29 August 2011 - 01:00

    Snaddersandwich med sopp og bacon

    Det er virkelig tiden for å fråtse i naturens grøde i det vi lager en herlig sandwich med sprøstekt skogsopp.
    29. august 2011
  • 24 August 2011 - 01:00

    Tapasboller av kylling

    Deilige kjøttboller med masse smak hører hjemme på et hvert tapasbord, og hvorfor ikke lage dem av kyllingkjøttdeig?
    24. august 2011
  • 19 August 2011 - 01:00

    Marinerte svinekoteletter med cherrytomater

    Koteletter er langt i fra noe kjedelig mat, ikke minst når du marinerer dem før du legger dem på grillen.
    19. august 2011
  • 17 August 2011 - 02:35

    Misjonær i bær

    Stine Mølstad skal løfte solbærets renommé. Hun har klokkertro på at dette tradisjonsrike og smaksintense bæret skal få et nytt liv som råvare i kjøkkenet til så vel kokker som forbrukere.
    17. august 2011
  • 11 August 2011 - 01:00

    Chili con hval

    I dag serverer vi havets vilt på en ny og spennende måte - prøv bare selv.
    11. august 2011
  • 02 August 2011 - 01:00

    La laksen bli eplekjekk

    En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.
    02. august 2011
  • 30 Juli 2011 - 01:00

    Fylt steinbit med hvitvinssaus

    Steinbiten er ikke den peneste fisken i klassen, men du så deilig den er.
    30. juli 2011
  • 26 Juli 2011 - 15:15

    Den første olje

    Med 35 av i de i alt 800 millioner oliventrær som er registrert på jorda er Kreta en dominerende aktør innen denne svært så tradisjonsrike jordbruksgrenen.
    26. juli 2011