Nyhet - Brennevin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 11 Mars 2011 - 12:00

    Verdens eldste drink

    Det kan nok hende at det finnes eldre drinker, men Gimlet er en klassiker tilbake til 1800-tallet!
    11. mars 2011
  • 07 Mars 2011 - 09:55

    Meksikansk klimaks

    Aldri før har en tequila vært så kjælen på tungen, men så kan Tequila Espolón skilte med den ene gylne medaljen etter den andre - til tross for at destilleriets grunnstein bare så vidt er ti år gammel.
    07. mars 2011
  • 25 Februar 2011 - 11:05

    Varme drinker til After ski

    Etter en hard og strabasiøs skitur - eller bytur for den saks skyld, fortjener du en halsvarmer som også gjør godt for roen i kroppen.
    25. februar 2011
  • 06 Februar 2011 - 14:22

    Dødelig gode drinker

    Bak to tunge eikedører i en småluguber gate i New Yorks East Village gjemmer det seg et cocktailmekka som tilfredsstiller byens store tørst etter eksklusiv nektar. Hos Death & Co. tas drinker dødsens alvorlig.
    06. februar 2011
  • 17 Desember 2010 - 14:19

    Utvalgt og økologisk

    Hva skjer om du lar en Blending Master ta seg til rette på fatlageret uten å skjele til verken regelverk eller andre etablerte sannheter i cognac-verdenen? Jo, du kan få Braastad - My Selection eller Organic.
    17. desember 2010
  • 29 November 2010 - 15:14

    Mannen med nesen

    For Richard Braastad er det totalinntrykket av en cognac som teller. Det er kombinasjonen av fat og alkohol som forteller kjellermesteren om kvaliteten, og da blir all verdens sammenligninger uvesentlige.
    29. november 2010
  • 10 September 2010 - 13:54

    Finsk ansiktsløftning

    Ny design selger, men det skulle gå hele 54 år før finnenes nasjonaldrikk fra en liten plass i Ilmajoki, sørøst for Vaasa, fikk ny innpakning. Nå skal Koskenkorva feste grepet i forhold til både nye og gamle målgrupper.
    10. september 2010
  • 30 April 2010 - 11:45

    Sprit til folket

    Hos Jesper Lind på Internasjonalen Bar kommer gamle travere og klassikere til heder og verdighet. Og det i en av arbeiderbevegelsens viktigste bastioner.
    30. april 2010
  • 17 Mars 2010 - 09:08

    Whiskey med e

    "Of all the wines in the world, Irish whiskey is the best". Utsagnet stammer fra tsar Alexander den store og er nok et stykke fra sannheten. Men tsaren hadde et poeng. Irsk whiskey er mye mer enn blandevann for dårlig kaffe.
    17. mars 2010
  • 29 Januar 2010 - 13:35

    Kjenn din klassiker

    Københavns trolig mest minimalistiske cocktailbar heter Gilt. Den intime loungebaren har med stor suksess satt klassiske cocktails på menyen - og kapret kunder med et barkonsept, som nekter å ta seg selv for høytidelig.
    29. januar 2010
  • 27 November 2009 - 11:15

    Spanskekongens favoritt

    Jan Pettersen har klart det unike: Å ta noen av Spanias mest tradisjonsrike produkter, fornye dem, både innvendig og utvendig, og samtidig sikre seg aksept hos selveste spanskekongen. Bodega Rey Fernando de Castilla er en norsk suksesshistorie i Spania.
    27. november 2009
  • 16 November 2009 - 16:48

    Johnnie går og går

    Ber du en skotte fortelle deg om scotch whisky, begynner han å snakke om vannet. Ikke det han kan komme til å blande whiskyen med. Nei, han starter historien med å fortelle om det unike kildevannet du finner på det skotske høylandet.
    16. november 2009
  • 16 Oktober 2009 - 11:55

    Rypejegerens dram

    En skotsk rype sitter på en stein og ser utover landskapet. Høsten er kommet og fjellet er farget i rødt, gult og oransje. Det er her den trives best, den røde rypa, og det var i disse traktene ideen ble født til den whiskyen som må regnes som skottenes n
    16. oktober 2009
  • 25 September 2009 - 16:04

    Sansene i sentrum

    Hos Sense får alle sanseorganene stimuli. Forseggjorte og velbalanserte drinker for nese og munn, datastyrt lys for øyet og optimal lyd for øret.
    25. september 2009
  • 25 September 2009 - 11:00

    Drømmer om epler

    Bedan, Diot Roux, Avrolles og Germaine sier deg kanskje ikke noe. Men dette er eplesorter som er viktige bestanddeler i calvadosen fra familiebedriften Boulard. Som har ikke mindre enn 35.000 epletrær.
    25. september 2009
  • 11 September 2009 - 12:00

    Negroni: Liten brun og bitter - les hele historien

    Negroni er forbundet med like mange anekdoter som de fleste andre klassikere. Det som gjør den spesiell er imidlertid innholdet av både rød vermouth og Campari.
    11. september 2009
  • 28 August 2009 - 11:46

    Bourbonrenessanse

    Økende proteksjonisme som følge av dårlige tider i kombinasjon med voksende interesse for lokale råvarer, har gjort bourbon hottere i USA enn den var i den ville vesten.
    28. august 2009
  • 21 August 2009 - 11:50

    Svensk talent spriter opp Notting Hill

    Rebecca Almquist fra Stockholm er sjefsbartender på en av Londons mest anerkjente cocktailbarer, hvor flere av drinkene har sitt opphav fra riktig gamle dager.
    21. august 2009
  • 07 August 2009 - 11:30

    Frukt på flaske

    I mer enn 100 år har franske Joseph Cartron fanget smak og duft og puttet blandingen på flasker. Vi søkte kilden for å finnet ut hvorfor bartendere står i kø for å sikre seg resultatet.
    07. august 2009
  • 26 Juni 2009 - 11:30

    Stueren brasilianer

    Med Sagatiba Pura er det en gang for alle satt sluttstrek for å bruke rom i caipirinha. Denne cachaçaen er nemlig så ren at den utfordrer rom også på hjemmebane.
    26. juni 2009
  • 27 Mars 2009 - 11:55

    Verdens likørsentrum

    Likører er kulturhistorie i verdens førende likørland Frankrike som byr på mer enn 200 ulike variasjoner over det søte. Selv om ikke alle har en like kronglete historie som Chartreuse, har de fleste lange tradisjoner. Men mange av dem er bare er kjent på
    27. mars 2009
  • 20 Februar 2009 - 11:45

    Grønn bølge

    Berlin er vår tids mest energiske sentrum for kunst og kultur - og absint.
    20. februar 2009
  • 09 Februar 2009 - 16:08

    Perfeksjon er målet

    Bak Tesserons cognacer står en av de mest fremgangsrike Pauillac-produsentene og det kjennes på smaken. Bare det beste - og tilsynelatende eldste - er godt nok.
    09. februar 2009
  • 23 Januar 2009 - 14:05

    Lite destilleri, stor smak

    Skottlands minste destilleri, Edradour, har fått en real vitamininnsprøyting etter at Andrew Symington overtok. Nye kreative whiskyer fyller ut den tradisjonelt rike Edradour-stilen.
    23. januar 2009
  • 09 Januar 2009 - 11:35

    Destillatøren i Grimstad

    Hos Puntervold og Agder Brenneri venter nå 13.000 liter eplesider som skal destilleres til eplebrennevin samtidig som flere fat med akevitt er klar til tapping.
    09. januar 2009