Aldri før har en tequila vært så kjælen på tungen, men så kan Tequila Espolón skilte med den ene gylne medaljen etter den andre - til tross for at destilleriets grunnstein bare så vidt er ti år gammel.
Bak to tunge eikedører i en småluguber gate i New Yorks East Village gjemmer det seg et cocktailmekka som tilfredsstiller byens store tørst etter eksklusiv nektar. Hos Death & Co. tas drinker dødsens alvorlig.
Hva skjer om du lar en Blending Master ta seg til rette på fatlageret uten å skjele til verken regelverk eller andre etablerte sannheter i cognac-verdenen? Jo, du kan få Braastad - My Selection eller Organic.
For Richard Braastad er det totalinntrykket av en cognac som teller. Det er kombinasjonen av fat og alkohol som forteller kjellermesteren om kvaliteten, og da blir all verdens sammenligninger uvesentlige.
Ny design selger, men det skulle gå hele 54 år før finnenes nasjonaldrikk fra en liten plass i Ilmajoki, sørøst for Vaasa, fikk ny innpakning. Nå skal Koskenkorva feste grepet i forhold til både nye og gamle målgrupper.
Hos Jesper Lind på Internasjonalen Bar kommer gamle travere og klassikere til heder og verdighet. Og det i en av arbeiderbevegelsens viktigste bastioner.
"Of all the wines in the world, Irish whiskey is the best". Utsagnet stammer fra tsar Alexander den store og er nok et stykke fra sannheten. Men tsaren hadde et poeng. Irsk whiskey er mye mer enn blandevann for dårlig kaffe.
Københavns trolig mest minimalistiske cocktailbar heter Gilt. Den intime loungebaren har med stor suksess satt klassiske cocktails på menyen - og kapret kunder med et barkonsept, som nekter å ta seg selv for høytidelig.
Jan Pettersen har klart det unike: Å ta noen av Spanias mest tradisjonsrike produkter, fornye dem, både innvendig og utvendig, og samtidig sikre seg aksept hos selveste spanskekongen. Bodega Rey Fernando de Castilla er en norsk suksesshistorie i Spania.
Ber du en skotte fortelle deg om scotch whisky, begynner han å snakke om vannet. Ikke det han kan komme til å blande whiskyen med. Nei, han starter historien med å fortelle om det unike kildevannet du finner på det skotske høylandet.
En skotsk rype sitter på en stein og ser utover landskapet. Høsten er kommet og fjellet er farget i rødt, gult og oransje. Det er her den trives best, den røde rypa, og det var i disse traktene ideen ble født til den whiskyen som må regnes som skottenes n
Bedan, Diot Roux, Avrolles og Germaine sier deg kanskje ikke noe. Men dette er eplesorter som er viktige bestanddeler i calvadosen fra familiebedriften Boulard. Som har ikke mindre enn 35.000 epletrær.
Negroni er forbundet med like mange anekdoter som de fleste andre klassikere. Det som gjør den spesiell er imidlertid innholdet av både rød vermouth og Campari.
Økende proteksjonisme som følge av dårlige tider i kombinasjon med voksende interesse for lokale råvarer, har gjort bourbon hottere i USA enn den var i den ville vesten.
Rebecca Almquist fra Stockholm er sjefsbartender på en av Londons mest anerkjente cocktailbarer, hvor flere av drinkene har sitt opphav fra riktig gamle dager.
I mer enn 100 år har franske Joseph Cartron fanget smak og duft og puttet blandingen på flasker. Vi søkte kilden for å finnet ut hvorfor bartendere står i kø for å sikre seg resultatet.
Med Sagatiba Pura er det en gang for alle satt sluttstrek for å bruke rom i caipirinha. Denne cachaçaen er nemlig så ren at den utfordrer rom også på hjemmebane.
Likører er kulturhistorie i verdens førende likørland Frankrike som byr på mer enn 200 ulike variasjoner over det søte. Selv om ikke alle har en like kronglete historie som Chartreuse, har de fleste lange tradisjoner. Men mange av dem er bare er kjent på
Bak Tesserons cognacer står en av de mest fremgangsrike Pauillac-produsentene og det kjennes på smaken. Bare det beste - og tilsynelatende eldste - er godt nok.
Skottlands minste destilleri, Edradour, har fått en real vitamininnsprøyting etter at Andrew Symington overtok. Nye kreative whiskyer fyller ut den tradisjonelt rike Edradour-stilen.
Hos Puntervold og Agder Brenneri venter nå 13.000 liter eplesider som skal destilleres til eplebrennevin samtidig som flere fat med akevitt er klar til tapping.