Ikke er det noen fancy råvarer heller, bare det du til vanlig har for hånden. Med denne retten til middag, innfrir du også nyttårsforsettet om å spise mer grønt.
De ekstra fargesterke gresskarene som brukes i India blir en fryd for øyet i form av denne tykke suppegryten som altså er helt vegetarisk og ganske hot.
Denne fargerike vegetarlasagnen krever litt arbeid, men er verdt hvert eneste sekund. By på denne retten når du virkelig skal imponere gjestene dine, eller vil varte opp litt ekstra for familien.
Nå er tomatene på sitt aller beste. Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning blir de enda bedre og proppfulle av smak.
Men ikke hvilken som helst ost. En myk og moden rødkittost er det som gjør nypotetene ekstra gode. Med den lille løksalaten på toppen får du også friskhet inn i bildet.
Egg hører ikke kun frokosten til. Bakes de i ovnen som i denne oppskriften, er de ypperlige for late dager der du ikke orker å tilbringe mye tid over grytene, eller når du virkelig vil imponere brunsjgjestene dine.
For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.
Paul Ivić har siden 2014 hatt en Michelin-stjerne for sin vegetariske restaurant Tian i Wien. Han er ikke uventet ambassadør for småskala, økologisk grønnsaksdyrking og et mer bevisst matforbruk, og han har gjort vegetarisk fine dining trendy, selv om han
Purrestokk med røykt rømme er en av mange oppskrifter i Grønnsakskokeboka som får deg til å tenke nytt på råvarer, og ikke minst til å spise grønnere uten at du savner noe.