Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 17. og 18. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Bli kjent med Sør-Afrika gjennom 6 lekre viner til en sommerlig meny på Einbar
Foto: (Julie H. Amundsen)

Winemakers Dinner: Bli kjent med Sør-Afrika gjennom 6 lekre viner til en sommerlig meny på Einbar

Er det viner som blir raskt revet ut av hyllene på polet i disse dager, er det kvalitetsviner fra Sør-Afrika. Denne kvelden får du en unik mulighet til å smake deg gjennom landet, til en deilig meny fra Einbar.
Julie Helene Amundsen
02 April 2020 - 05:00
 

Det skjedde en stor endring i det Sør-Afrikanske vinmarkedet noen år tilbake. Unge, kreative og ambisiøse vinmakere startet opp vingårder hvor fokuset lå på terroir og bærekraft. Dette har gitt landet en voldsomt kvalitetsløft de siste årene. Dette har ikke gått umerket hen. Norge er et av landene som har lagt sin store elsk på disse nye vinene fra langt sør. 

Denne magiske kvelden får du smake 6 forskjellige viner fra 6 forskjellige produsenter med hver sin stil og særpreg. Til disse spennende vinene har kjøkkensjef Hanne Rutgersson på Einbar sammen med sommelier Emelie Lindwall, komponert en lekker fire-retters meny. Storesøster Einer i etasjen over er kjent for å trylle lokale råvarer til en stor smaksopplevelse. De fikk også anerkjennelse under årets Michelinutdeling som en av Nordens mest bærekraftige spisesteder og de er også nevnt i den ærverdige guiden. 

Til å matche menyen finner du blant annet Testalonga, Intellego, og Savage fra Swartland. Førstnevnte har blitt en hit på polet og hos restaurantene med sin Bandito-serie. Denne kvelden får vi smake Baby Bandito Keep on Punching som er en sitruspreget vin laget med 100 prosent chenin blanc, hvitvinsdruen som er blant de mest brukte i landet. Intellegos viner er litt råere og mer funky i stilen, men deres Kendungu som vi får smake, er en skogsbærpreget vin med modne tanniner. 

  Foto: Tasha Seccombe Photography

Og fra det som kanskje er Sør-Afrikas vinvugge, Stellenbosch, får vi servert Craven Karibib Chenin Blanc. Craven lager ærlige viner, med tydelig preg av de forskjellige vinmarkene de eier. 

Fra Western Cape som ligger helt sør i landet får vi smake viner fra Momento og Alheit. Alheit er en upretensiøs vinprodusent med fantastisk kvalitet på vinene som har gitt dem en klar kultstatus. Vi får smake Cartology som er en blend av Chenin Blanc og Semillion. En av kveldens røde blir en 100% Grenache fra Momento. 

Felles for alle disse vinene er at det kun er brukt naturlig gjær som sitter på skallet til druene. Dette har blitt mer og mer vanlig i Sør-Afrika, og med nok kunnskap vil dette tilføre vinen ekstra kompleksitet og særpreg. 

 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme. Denne menyen kan gjøres om til vegetar - send mail til kurs@aperitif.no på forhånd.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her