Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 17. og 18. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Bli kjent med Sør-Afrika gjennom 6 lekre viner til en sommerlig meny på Einbar
Foto: (Julie H. Amundsen)

Winemakers Dinner: Bli kjent med Sør-Afrika gjennom 6 lekre viner til en sommerlig meny på Einbar

Er det viner som blir raskt revet ut av hyllene på polet i disse dager, er det kvalitetsviner fra Sør-Afrika. Denne kvelden får du en unik mulighet til å smake deg gjennom landet, til en deilig meny fra Einbar.
Julie Helene Amundsen
02 April 2020 - 05:00
 

Det skjedde en stor endring i det Sør-Afrikanske vinmarkedet noen år tilbake. Unge, kreative og ambisiøse vinmakere startet opp vingårder hvor fokuset lå på terroir og bærekraft. Dette har gitt landet en voldsomt kvalitetsløft de siste årene. Dette har ikke gått umerket hen. Norge er et av landene som har lagt sin store elsk på disse nye vinene fra langt sør. 

Denne magiske kvelden får du smake 6 forskjellige viner fra 6 forskjellige produsenter med hver sin stil og særpreg. Til disse spennende vinene har kjøkkensjef Hanne Rutgersson på Einbar sammen med sommelier Emelie Lindwall, komponert en lekker fire-retters meny. Storesøster Einer i etasjen over er kjent for å trylle lokale råvarer til en stor smaksopplevelse. De fikk også anerkjennelse under årets Michelinutdeling som en av Nordens mest bærekraftige spisesteder og de er også nevnt i den ærverdige guiden. 

Til å matche menyen finner du blant annet Testalonga, Intellego, og Savage fra Swartland. Førstnevnte har blitt en hit på polet og hos restaurantene med sin Bandito-serie. Denne kvelden får vi smake Baby Bandito Keep on Punching som er en sitruspreget vin laget med 100 prosent chenin blanc, hvitvinsdruen som er blant de mest brukte i landet. Intellegos viner er litt råere og mer funky i stilen, men deres Kendungu som vi får smake, er en skogsbærpreget vin med modne tanniner. 

  Foto: Tasha Seccombe Photography

Og fra det som kanskje er Sør-Afrikas vinvugge, Stellenbosch, får vi servert Craven Karibib Chenin Blanc. Craven lager ærlige viner, med tydelig preg av de forskjellige vinmarkene de eier. 

Fra Western Cape som ligger helt sør i landet får vi smake viner fra Momento og Alheit. Alheit er en upretensiøs vinprodusent med fantastisk kvalitet på vinene som har gitt dem en klar kultstatus. Vi får smake Cartology som er en blend av Chenin Blanc og Semillion. En av kveldens røde blir en 100% Grenache fra Momento. 

Felles for alle disse vinene er at det kun er brukt naturlig gjær som sitter på skallet til druene. Dette har blitt mer og mer vanlig i Sør-Afrika, og med nok kunnskap vil dette tilføre vinen ekstra kompleksitet og særpreg. 

 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme. Denne menyen kan gjøres om til vegetar - send mail til kurs@aperitif.no på forhånd.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her