Dagens rett

Pizza aubergine

Denne populære vegetar-pizzaen må du bare prøve
Foto: (Jef_M)

Denne populære vegetar-pizzaen må du bare prøve

Pizzaen heter melanzane parmigiana, og er en spinn på den klassiske  retten parmigiana - om enn i form av en napolitansk  pizza.
20 Juli 2021 - 23:00

Både parmigiana og pizza er to klassiske italienske matretter som har sitt opphav i Napoli. I denne oppskriften forener vi begge i et ekteskap som skapt i himmelen.

Tomater, mozzarella og aubergine er alle tradisjonelle ingredienser fra Sør-Italia, men  parmigiana bærer navnet til osten fra byen Parma lenger nord. Dette skyldes mest sannsynlig  at denne ingrediensen skilte seg ut som spesielt eksotisk i regionen, og ble dermed utpekt til å bære rettens navn.  

Parmesan og grillet aubergine i kombinasjon gir en vidunderlig umami-smak, og gjør seg usannsynlig godt på toppen av en luftig og sprø pizza. Disse gode smakene gir hint om et varmere klima , og er en velkommen gjest i vinterkulden. Dette er en oppskrift alle vil bli svært glad i, selv kjøtt-elskere.

Se våre andre oppskrifter på pizza

Pizza aubergine

Pizza aubergine

Fremgangsmåte

Lag denne pizzadeigen og velg 3 porsjoner. Det skal gi 4 pizzadeigemner a 160 gram. 

  1. Sett stekeovnen på grillinnstilling og skru opp til høyest mulig temperatur. 
  2. Auberginefyll:
    Fjern topp og bunn fra auberginen og del i 1cm tykke skiver, dryss forsiktig med salt og la stå i ca 10 minutter før saltet skylles av og hver skive tørkes med tørkepapir. 
  3. Varm en stekepanne med 2-3 ss olivenolje på middels-høy varme. Når pannen er varm, stek så mange aubergineskiver det er plass til i pannen til de er gylne på begge sider. OBS! Auberginen suger til seg veldig mye olje, så pøs på med mer olje om det trengs. Auberginen skal ikke tørrstekes! Repeter til all auberginen er stekt, og sett til side. 
  4. Tomatsausen:
    Lag tomatsausen ved å blande alle ingrediensene i et desilitermål eller bolle med høye kanter, og kjør blandingen med stavmikser til en glatt og jevn konsistens, og sett til side.
  5. Pizza:
    Smør en 26 cm stor jernpanne med olivenolje til den er glovarm.
  6. Ta ut pizzadeigballene som du vil ha laget kvelden før. Dryss litt mel på hendene dine og klem pizzaballen flat, begynn innerst og jobb deg utover, til den ligner en pizzabunn. Her kan du eventuelt også bruke kjevle.
  7. Overfør pizzabunnen til den glovarme jernpannen, og når pizzaen starter å boble er den stiv nok til at du kan toppe den.
  8. Start ved å fordele ¼ av tomatsausen utover basen. Fortsett med 75 g mozzarella, før du tilsetter ¼ av auberginen og 5 g med parmesan. Stek pizzaen i stekepannen i 3-4 minutter, før du plasserer hele stekepannen i ovnen og fullfører pizzaen under grillen. Dette vil ta ca 2-5 minutter. Pizzaen er ferdig når all osten er smeltet, og deigen er gyllen og litt «brent» i kantene.
  9. Repeter prosessen til alle pizzaene er ferdige.

Se alle våre andre oppskrifter på pizza

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her