Nyhet - Tester - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 Mars 2007 - 16:57

    Vellagrete viner

    Rieslinger fra 1993 og 1996 er ikke hverdagskost for den som er ny i vinverdenen. Ei heller for den som ikke er utstyrt med perfekte lagringsforhold.   Men unn deg for all del muligheten til å smake en vellagret riesling. Prisene er dessuten stor
    02. mars 2007
  • 02 Mars 2007 - 16:56

    Andre nyheter

    Italia redder nyhetene denne gangen med en håndfull viner i prisklassen 130-150 kroner. Nord-Portugal bidrar dessuten med mye smak i en internasjonal stil. Også de andre representantene for den nye verden, som California, Chile, Sør-Afrika og Argentina,
    02. mars 2007
  • 23 Februar 2007 - 09:10

    Vinho Verde

    Den første delen av testen tar for seg de 15 vinene fra Vinho Verde. Blant disse finner vi også testens absolutte vinner, Quinta do Ameral Loureiro.
    23. februar 2007
  • 23 Februar 2007 - 09:09

    Douro, Bairrada og Dão

    Quinta de Saes Dão Reserva, som er best i denne delen av testen, viser at en match mot mer smaksrik sjømat i aller høyeste grad fungerer.
    23. februar 2007
  • 23 Februar 2007 - 09:08

    Midt- og Sør-Portugal

    Prova Régia Arinto utmerker seg blant de 12 vinene med sin fruktige karakter som heller mot det tropiske.
    23. februar 2007
  • 31 Januar 2007 - 11:44

    Zinfandel

    De californiske vinene laget på druen Zinfandel synes som de mest vellykkete i testen. Dog er flere av vinene i søteste laget.
    31. januar 2007
  • 31 Januar 2007 - 11:43

    Cabernet sauvignon og merlot

    I de cabernetdominerte vinene er det fatkrydderet som på godt og vondt fremheves.
    31. januar 2007
  • 31 Januar 2007 - 11:42

    Pinot noir, shiraz og andre druer

    Av de øvrige druene finner vi Pinot Noir som den store vinneren.
    31. januar 2007
  • 25 Januar 2007 - 12:38

    Manzanilla og fino

    Manzanillo og fino er de tørreste typene sherry og således matviner av klasse. Men - de fungerer også svært godt i andre sammenhenger, som eksempelvis en kjølig nytelse en varm sommerkveld eller servert sammen med oliven.
    25. januar 2007
  • 25 Januar 2007 - 12:37

    Amontillado, palo cortado og oloroso

    Denne gruppen av sherryer er kraftigere enn manzanilla og fino. De kan også ha et godt lagrings- og modningspreg. Bruksområdene er mange.
    25. januar 2007
  • 25 Januar 2007 - 12:36

    Søt sherry

    De søte sherrytypene er ofte rike og passer derfor godt til desserter eller gjerne helt for seg selv.
    25. januar 2007
  • 11 Januar 2007 - 16:21

    Polets satsingsområde: sherry

    Argüeso er sherrylanseringens vinner med sine to vellagrete sherryer. Denne usedvanlig dyktige produsenten er nærmest blitt markedsleder innen sherry, for Argüeso har allerede en vanlig amontillado i basis samt en superb manzanilla, San Léon, som er inn i
    11. januar 2007
  • 11 Januar 2007 - 16:21

    Hvitvin og musserende

    Lite spennende denne gangen. Dette er vel noen av de kjedeligste hvitvinsnyhetene vi har smakt på en stund. La oss håp at mars byr på lysere tider.
    11. januar 2007
  • 11 Januar 2007 - 16:21

    Rødvin januar 2007

    De virkelig store spenningsmomentene blant de røde vinene er fraværende. Jaboulets vanlige crozes hermitage  er den som kommer nærmest. Det gjør også den rimelige spanske Muruve Roble 2004 og italienske Perticaia Montefalco Rosso 2004. En håndfull prisgun
    11. januar 2007
  • 19 Desember 2006 - 11:00

    Annen musserende extra brut

    Helt tørr musserende er en blandet opplevelse - på flere måter. For det første er extra dry prosecco ikke spesielt tørt sammenlignet med annen musserende. Og for det andre er raffinementet ikke spesielt stort for gruppen som sådan. Men prisene er relativt
    19. desember 2006
  • 18 Desember 2006 - 15:18

    Champagne Extra Brut

    Knusktørr champagne er kvintessensen av denne for mange største av alle vintyper. Med priser som varierer fra kroner 220 til 1030 er det noe for enhver.
    18. desember 2006
  • 11 Desember 2006 - 15:41

    VS, VSOP og Napoléon

    I denne "rimeligere" delen av testen finner vi Jon Bertelsen Genté Brut Napoléon First Release som er testens aller beste kjøp og et flott bevis på at Grande Champagne også kan nytes som ung.
    11. desember 2006
  • 11 Desember 2006 - 15:40

    XO og eldre

    Best - og dyrest - i denne testen er Cognac Tesseron Lot 29. Men det er likevel mulig å finne store cognacer i et mer akseptabelt prisleie. Som eksempelvis Ch. Fontpinot XO.
    11. desember 2006
  • 07 Desember 2006 - 01:01

    Test av julebrus

    Det er oppskriften på den perfekte julebrusen. Og den kommer i år fra Borg.
    07. desember 2006
  • 01 Desember 2006 - 14:00

    Wood finish

    Dobbel- og endog trippellagring er ikke alltid stuerent i whiskykretser, men ingen vil rynke på nesen over Auchentoshans Three Wood Lowland Single Malt.
    01. desember 2006
  • 01 Desember 2006 - 13:59

    18 år og eldre

    Det er vanskelig å konkurrere med Macallan som stiller med både 30, 25 og 18 år i denne klassen av de aller mest komplekse fastlandswhiskyene.
    01. desember 2006
  • 01 Desember 2006 - 13:57

    14-15 år gammel

    Her er det mange gode kjøp for de som liker en whisky med klare maskuline trekk. Men uten at det går utover elegansen.
    01. desember 2006
  • 01 Desember 2006 - 13:56

    12 år gammel

    Det er ikke for ingen ting at 12 år er den vanligste aldersbetegnelsen for whisky. Den perfekte alder i hvert fall når prisen har noe å si.
    01. desember 2006
  • 01 Desember 2006 - 13:53

    10 år og yngre

    Når ung whisky er god, hvilket vil si fruktig og med god konsentrasjon, er det knapt noe annet brunt brennevin som er mer anvendelig.
    01. desember 2006
  • 28 November 2006 - 10:03

    Côtes-du-Rhône Villages

    Côtes-du-Rhône Villages har ofte mer karakter og særpreg enn "vanlig" Côtes-du-Rhône, uten at prisene er særlig mye høyere.
    28. november 2006