Dagens rett - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 23 April 2003 - 01:00

    A cool summerbreeze

    En utrolig enkel men også spennende hverdagsrett er hva vi håper at denne salaten skal gi deg. Raskt å tilberede må ikke nødvendigvis bety det samme som enkel smak. En sauvignon blanc fra Loire vil nok også bidra sterkt til hyggen rundt middagsbordet.
    23. april 2003
  • 11 April 2003 - 01:00

    Apéritifs store påskemeny 2003

    Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. I tillegg får du en rekke tips til andre deler av livets goder. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!
    11. april 2003
  • 09 April 2003 - 01:00

    Kyllingwok

    Mager kylling og godt tilbehør er dagens oppskrift på et vellykket måltid. Styrken på sausen kan du tilpasse selv, men da bør du også tenke på hva du skal servere i glasset. Vi anbefaler en svært rimelig hvitvin fra Moseldalen.
    09. april 2003
  • 07 April 2003 - 01:00

    Fargerik salat med skinke

    Frisk og fargerik er virkelig dekkende uttrykk for denne salatens fremtoning. Mange spennende smakselementer danner her grunnlaget for en ytterst velsmakende mandagsrett. Selvsagt må det en hvitvin til, og valget faller på to relativt rimelige franske god
    07. april 2003
  • 06 April 2003 - 01:00

    Vårlam

    Utnytt muligheten du i disse dager har til å skaffe deg ferskt lammekjøtt. Lammestek er klassisk påskemat, men det er selvsagt ingenting i veien for å nyte det deilige ferske kjøttet mens du kan. Spansk vin er som skapt for lam, og om du ikke har noen fav
    06. april 2003
  • 29 Mars 2003 - 01:00

    Tournedos av storfe indrefilet

    Det er lov å kose seg, og spesielt på en fredag etter at en lang arbeidsuke er unnagjort. Hele familien kan samles rundt bordet og innta et rikt og smakfullt måltid - med visshet om at vår og sommer endelig er på vei nå som du i natt må skru klokken frem
    29. mars 2003
  • 27 Mars 2003 - 01:00

    Woket Ishavsrøye med grønnsaker og soya

    Fisk står på menyen i dag. Ishavsrøye er nam-nam, woket og delikat. Friske grønnsaker og spennende smakstilsetninger danner grunnlaget for dagens vinvalg som er en italiensk og sødmefull godbit. Rimelig er den også. Fisk er sunt - året rundt!
    27. mars 2003
  • 26 Mars 2003 - 01:00

    Grønnsaksuppe med strimlet svinekjøtt

    Lekkert, lekkert, lekkert er hva man kan si om dagens forslag til lettvinte hverdagsretter. Grønnsaker og svinekjøtt i kombinasjon er både sunt og ganske så fettfritt. Den flotte tyske hvitvinen vi anbefaler setter virkelig prikken over i'en. Vi håper det
    26. mars 2003
  • 25 Mars 2003 - 01:00

    Eksotisk kylling med snøfrisk-ost

    En smakfull kyllingrett er sikkert noe du kan lide deg igjennom en gang i blant. Dagens forslag er svært så spennende og smaksrik, og med en rimelig burgunder i glasset skal dette bli ganske så vellykket på en alminnelig tirsdagskveld.
    25. mars 2003
  • 20 Mars 2003 - 01:00

    Laks og asparges

    Det våres der ute og selv om de fleste av oss gjerne har grilltankene litt senere utpå våren er det ingenting i veien for å allerede nå spise grillet mat, enten tilberedningen foregår inne eller ute i friluft. I oppskriften jobber vi inne, men valget er j
    20. mars 2003
  • 16 Mars 2003 - 01:00

    Burger

    Du trenger ikke nødvendigvis slite over grytene selv om du har god tid på en helgedag som dette. Benytt dagen til å gå en tur i skog og mark. Da smaker det kanskje også ekstra godt med et lettvint måltid, enten du tar det med deg eller nyter det ved hjemk
    16. mars 2003
  • 15 Mars 2003 - 01:00

    Afrika-inspirert grillkylling

    Kylling er hva vi anbefaler som dagens store måltid. Her er kyllingen vesentlig mer krevende å tilberede da det også hører en rekke tilbehør til denne retten. Barna bør kanskje være litt forsiktig med den sterke chilisausen. Rødvin er nok det som passer a
    15. mars 2003
  • 13 Mars 2003 - 01:00

    Koteletter i form

    Saftige koteletter står på menyen når det nå nærmer seg ukeslutt. Masse deilige grønnsaker balanserer retten og gjør måltidet både velsmakende og sunt. Spander på deg den rimelige og gode røde vinnyheten fra listene nå i mars. Du finner den i de fleste av
    13. mars 2003
  • 11 Mars 2003 - 01:00

    Gresk kylling med oliven og fetaost

    Kylling er vel noe de fleste av oss synes alltid er godt - og ikke minst mat av den lette sorten, også rent kalorimessig. Her får du en deilig oppskrift basert på kyllingfileter eller -lår. Som drikkefølge velger vi en rimelig syd-fransk rødvin.
    11. mars 2003
  • 08 Mars 2003 - 01:00

    Ossobucco al Pomodoro

    Kalvekjøtt er gode saker, men hvorfor ikke benytte kalveskankene til noe spesielt. Stikk innom slakteren i dag og skaff deg råvarene. På polet finner du drikkefølget vi anbefaler.
    08. mars 2003
  • 06 Mars 2003 - 01:00

    Chilimarinert kylling

    Klar for litt sterkere saker? Kylling smaker jo ikke spesielt mye så det er naturlig nok den sterke chilimarinaden vi tenker på. Styrken regulerer du selv etter eget ønske. Mat som dette roper på en søtlig vin, hvilket selvsagt er hva vi også gir deg konk
    06. mars 2003
  • 04 Mars 2003 - 01:00

    Urteschnitzel for to

    Det magre svinekjøttet er igjen på menyen her i Dagens rett. Og med urter og krydder i massevis anbefaler vi en rykende fersk nyhet i polets hyller til denne retten. Spania er for tiden virkelig i skuddet med flere velproduserte rimelige viner.
    04. mars 2003
  • 02 Mars 2003 - 01:00

    Pølsepizza

    Har du lyst på hjemmelaget pizza? Dette er utvilsomt vinterferiemat uten sidestykke. Og til pizzaen smaker det godt med øl eller vin og selvsagt et glass vann ved siden av. De fleste foretrekker imidlertid rødvin til pizza og her får du et konkret forslag
    02. mars 2003
  • 24 Februar 2003 - 01:00

    Eggepai

    En pai er både lettlaget og populær mat. Masse grønnsaker og lyst kjøtt er med på å gi oss en sunn rett, men et vinforslag er selvsagt ikke lett å finne til en eggerett. Derfor er dagens drikkeforslag av en helt annen kategori, uten at det setter en dempe
    24. februar 2003
  • 23 Februar 2003 - 01:00

    Kalvekarbonader

    Kjøp inn litt karbonadedeig av kalv og lag deg et herremåltid. Kalvekjøttet har en spennende smak og som karbonader forsterkes denne. Den søramerikanske vinen vi anbefaler følger smaken svært godt og harmonerer på mange plan.
    23. februar 2003
  • 21 Februar 2003 - 01:00

    Filetti di Merluzzo Fresco in carpione (Skrei på italiensk vis)

    Skrei kan tilberedes på mange vis, noe dagens middagsforslag viser til fulle. En spennende fiskerett som gir smaken av torsk en ekstra dimensjon. Selvsagt matches det hele med en italiensk hvitvin. God helg!
    21. februar 2003
  • 18 Februar 2003 - 01:00

    Strimlet svinekjøtt med basmatiris

    Svinekjøtt, magert som det er, er hva du får som middagstips fra oss i dag. Strimlet kjøtt med litt god ris til og en dertil egnet rødvin skal etter det vi håper sette en ekstra spiss på denne tirsdagsmiddagen. Unn deg et raskt tilberedt men like fullt va
    18. februar 2003
  • 15 Februar 2003 - 01:00

    Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

    Deilige kalkunfileter kan med fordel tilberedes på en kontrollert måte, slik som denne dagens rett legger opp til. Dersom du en gang i blant serverer en hel kalkun, kan du altså skjære bort deler av fileten og heller nyte den sammen med mer spennende tilb
    15. februar 2003
  • 14 Februar 2003 - 01:00

    Østers og laksefrikassé, timianmarinerte tomater og rucculasalat

    Østers benyttes som oftest i naturell tilstand, altså ikke behandlet. I dagens rett skal vi imidlertid forsøke oss på en litt annen og spennende tilberedning der laks inngår i retten. Et godt og kanskje også sensuelt alternativ til våre andre forslag til
    14. februar 2003
  • 12 Februar 2003 - 01:00

    Indrefilet surret i spekeskinke

    Midtveis i uka spanderer vi på oss svineindrefilet. Litt spekeskinke surret rundt forsterker smaksbildet, og den myke merlotvinen du kan drikke til retten vil etter det vi håper passe godt til resten av tilbehøret du selvsagt også får oppskriftene til.
    12. februar 2003