Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

Deilige kalkunfileter kan med fordel tilberedes på en kontrollert måte, slik som denne dagens rett legger opp til. Dersom du en gang i blant serverer en hel kalkun, kan du altså skjære bort deler av fileten og heller nyte den sammen med mer spennende tilb
Redaksjonen
15 Februar 2003 - 01:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

Fremgangsmåte

  1. Kalkunbiff:
    Skjær kalkunfilet i ca. 3 cm tykke skiver.
  2. Grill eller stek filetene i en panne i smør/olje på middels varme i 4 minutter på hver side.
  3. Hvis du bruker vanlig stekepanne: Hell over soyasaus/eplemost og kok opp.
  4. La dem hvile i pannen på svak varme et par minutter til de er akkurat så vidt gjennomstekt
  5. Ta ut filetene. Kok ut pannen med litt vann og hell sjyen over filetene ved servering
  6. Risotto:
  7. Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk.
  8. Tilsett ris og krydder og spe med vin og kyllingkraft.
  9. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Fortsett med å helle på kraft i fire omganger. All væske skal vare absorbert før neste omgang bli
  10. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter.
  11. Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig. Rør inn pesto, deretter smør og parmesan til slutt.
  12. Tomatsalsa:
  13. Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca.10 sekunder.
  14. Ha de over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.
  15. Del tomatene, skrap ut frøene med en teskje og skjær tomatene i små biter. Ha hakket oliven og bland inn chilisaus og olivenolje, urter til slutt.
  16. Server kalkunbiffene på en seng av risotto med sjyen på toppen.
  17. Dryss over friske urter.
  18. Server tomatsalsaen ved siden av. 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Ukens drink

Sazerac er karnevalsdrink nummer en

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk  - her får du oppskriften
Ukens kake

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk - her får du oppskriften

Ingen fastelavnssøndag uten boller. Små som store ser frem til denne dagen. Men hvorfor spiser vi boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året? Her får du svaret og selvsagt gode tips for bollebaksten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter
Dagens rett

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter

Dagens rett kan lages på grillen, inne eller ute, og trenger "bare" poteter som tilbehør for å skape feststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Ukens drink

Sazerac er karnevalsdrink nummer en

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her