Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 26 Mars 2003 - 01:00

    Grønnsaksuppe med strimlet svinekjøtt

    Lekkert, lekkert, lekkert er hva man kan si om dagens forslag til lettvinte hverdagsretter. Grønnsaker og svinekjøtt i kombinasjon er både sunt og ganske så fettfritt. Den flotte tyske hvitvinen vi anbefaler setter virkelig prikken over i'en. Vi håper det
    26. mars 2003
  • 25 Mars 2003 - 15:45

    Deilig hvit og fet

    Kveite er en av våre flotteste matfisker og kokkenes favoritt. Den bør bli din også, for den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne vinfølge til. Du som ennå ikke har smakt kveite, har garantert noe godt i vente.
    25. mars 2003
  • 25 Mars 2003 - 01:00

    Eksotisk kylling med snøfrisk-ost

    En smakfull kyllingrett er sikkert noe du kan lide deg igjennom en gang i blant. Dagens forslag er svært så spennende og smaksrik, og med en rimelig burgunder i glasset skal dette bli ganske så vellykket på en alminnelig tirsdagskveld.
    25. mars 2003
  • 24 Mars 2003 - 15:01

    Et pust av vår

    Nå på tampen av vinteren og i vårens startgrop er torskerognas absolutte høysesong. Vi nyter den på en litt annen måte, lettrøykt med tilbehør i grønne og gule toner som gir vårlige assosiasjoner. Og da må vi følge opp med viner i glasset som snakker samm
    24. mars 2003
  • 20 Mars 2003 - 01:00

    Laks og asparges

    Det våres der ute og selv om de fleste av oss gjerne har grilltankene litt senere utpå våren er det ingenting i veien for å allerede nå spise grillet mat, enten tilberedningen foregår inne eller ute i friluft. I oppskriften jobber vi inne, men valget er j
    20. mars 2003
  • 19 Mars 2003 - 17:45

    Smakens historie

    Smaken kommer ikke fiks ferdig. Smaken er ikke et redskap som er til salgs i butikken. Smaken er ingen privatsak, slik vi har for vane å tro i Norge. Smaken er dannelseshistorie, og således del av et langt større kretsløp enn det private livet. Smaken er
    19. mars 2003
  • 18 Mars 2003 - 01:01

    Solgul fisk

    En solgul fiskesuppe bringer løfter om lysere tider og er hyggelig å servere enten du skal ha noen venner på besøk eller for å gjøre litt ekstra for familien. Lettvint og ukomplisert, og ikke minst godt. En frisk hvitvin til er obligatorisk følge.
    18. mars 2003
  • 16 Mars 2003 - 01:00

    Burger

    Du trenger ikke nødvendigvis slite over grytene selv om du har god tid på en helgedag som dette. Benytt dagen til å gå en tur i skog og mark. Da smaker det kanskje også ekstra godt med et lettvint måltid, enten du tar det med deg eller nyter det ved hjemk
    16. mars 2003
  • 15 Mars 2003 - 01:00

    Afrika-inspirert grillkylling

    Kylling er hva vi anbefaler som dagens store måltid. Her er kyllingen vesentlig mer krevende å tilberede da det også hører en rekke tilbehør til denne retten. Barna bør kanskje være litt forsiktig med den sterke chilisausen. Rødvin er nok det som passer a
    15. mars 2003
  • 13 Mars 2003 - 01:00

    Koteletter i form

    Saftige koteletter står på menyen når det nå nærmer seg ukeslutt. Masse deilige grønnsaker balanserer retten og gjør måltidet både velsmakende og sunt. Spander på deg den rimelige og gode røde vinnyheten fra listene nå i mars. Du finner den i de fleste av
    13. mars 2003
  • 12 Mars 2003 - 02:40

    Til tørrfiskens ære

    Køen i serveringsteltet på torget i Sandrigo er lang. Bak respatexbord svetter landsbyens frivillige over svære gryter og stabler av plasttallerkener. Norditalienernes begeistrede prat blander seg med utrop fra en delegasjon tørrfiskelskere fra Røst; det
    12. mars 2003
  • 11 Mars 2003 - 01:00

    Gresk kylling med oliven og fetaost

    Kylling er vel noe de fleste av oss synes alltid er godt - og ikke minst mat av den lette sorten, også rent kalorimessig. Her får du en deilig oppskrift basert på kyllingfileter eller -lår. Som drikkefølge velger vi en rimelig syd-fransk rødvin.
    11. mars 2003
  • 08 Mars 2003 - 01:00

    Ossobucco al Pomodoro

    Kalvekjøtt er gode saker, men hvorfor ikke benytte kalveskankene til noe spesielt. Stikk innom slakteren i dag og skaff deg råvarene. På polet finner du drikkefølget vi anbefaler.
    08. mars 2003
  • 07 Mars 2003 - 09:51

    Spis mer fisk

    For mange er et forsøk på å mane til å spise mer fisk like nytteløst som skremselspropaganda mot røyking. Men det finnes metoder for å få fiskeanorektikerne til å mildne sine innstilling. Her finner du en løsning. Og med noen gode vinforslag er du straks
    07. mars 2003
  • 06 Mars 2003 - 01:00

    Chilimarinert kylling

    Klar for litt sterkere saker? Kylling smaker jo ikke spesielt mye så det er naturlig nok den sterke chilimarinaden vi tenker på. Styrken regulerer du selv etter eget ønske. Mat som dette roper på en søtlig vin, hvilket selvsagt er hva vi også gir deg konk
    06. mars 2003
  • 04 Mars 2003 - 13:01

    Vinterlig delikatesse

    Selv om det stunder mot vår, nyter vi av vinterens gode grønnsaker. Når vi kombinerer dem med nydelig kalvefilet, blir det litt vårlig likevel. Og vinene vi drikker til følger opp denne følelsen.
    04. mars 2003
  • 04 Mars 2003 - 01:00

    Urteschnitzel for to

    Det magre svinekjøttet er igjen på menyen her i Dagens rett. Og med urter og krydder i massevis anbefaler vi en rykende fersk nyhet i polets hyller til denne retten. Spania er for tiden virkelig i skuddet med flere velproduserte rimelige viner.
    04. mars 2003
  • 02 Mars 2003 - 01:00

    Pølsepizza

    Har du lyst på hjemmelaget pizza? Dette er utvilsomt vinterferiemat uten sidestykke. Og til pizzaen smaker det godt med øl eller vin og selvsagt et glass vann ved siden av. De fleste foretrekker imidlertid rødvin til pizza og her får du et konkret forslag
    02. mars 2003
  • 28 Februar 2003 - 09:40

    Varmt for kalde dager

    Ingenting er så velkomment som en varm suppe på en sur og kald dag. Selvsagt tar det lang tid å lage god suppe helt fra grunnen, men her får du tips til å korte inn på tilberedningstiden uten at du må gå via pose. Dermed kan du raskt nyte en velsmakende s
    28. februar 2003
  • 24 Februar 2003 - 01:00

    Eggepai

    En pai er både lettlaget og populær mat. Masse grønnsaker og lyst kjøtt er med på å gi oss en sunn rett, men et vinforslag er selvsagt ikke lett å finne til en eggerett. Derfor er dagens drikkeforslag av en helt annen kategori, uten at det setter en dempe
    24. februar 2003
  • 23 Februar 2003 - 01:00

    Kalvekarbonader

    Kjøp inn litt karbonadedeig av kalv og lag deg et herremåltid. Kalvekjøttet har en spennende smak og som karbonader forsterkes denne. Den søramerikanske vinen vi anbefaler følger smaken svært godt og harmonerer på mange plan.
    23. februar 2003
  • 21 Februar 2003 - 15:01

    VM-mat

    I disse VM-tider har vi lett for å ty til raske retter som hamburger, pizza og Cola. Hva med noe lettlaget men like fullt kalorifattig, som for eksempel ostefylt kyllingbryst, lun kyllingsalat, fiskesuppe eller pasta med pesto. Bare forsyn deg.
    21. februar 2003
  • 21 Februar 2003 - 01:00

    Filetti di Merluzzo Fresco in carpione (Skrei på italiensk vis)

    Skrei kan tilberedes på mange vis, noe dagens middagsforslag viser til fulle. En spennende fiskerett som gir smaken av torsk en ekstra dimensjon. Selvsagt matches det hele med en italiensk hvitvin. God helg!
    21. februar 2003
  • 18 Februar 2003 - 01:00

    Strimlet svinekjøtt med basmatiris

    Svinekjøtt, magert som det er, er hva du får som middagstips fra oss i dag. Strimlet kjøtt med litt god ris til og en dertil egnet rødvin skal etter det vi håper sette en ekstra spiss på denne tirsdagsmiddagen. Unn deg et raskt tilberedt men like fullt va
    18. februar 2003
  • 17 Februar 2003 - 01:09

    Velg mellom 3600 oppskrifter

    Aldri tidligere har du kunnet velge mellom så mange oppskrifter. Og ingen andre gir deg heller tilsvarende antall oppskrifter med drikkeforslag der du med et tastetrykk flytter deg til Norges største vindatabase og leser mer. Oppskriftene kan du også lagr
    17. februar 2003