VM-mat

I disse VM-tider har vi lett for å ty til raske retter som hamburger, pizza og Cola. Hva med noe lettlaget men like fullt kalorifattig, som for eksempel ostefylt kyllingbryst, lun kyllingsalat, fiskesuppe eller pasta med pesto. Bare forsyn deg.
Aase E. Jacobsen
21 Februar 2003 - 15:01

Med stadig flere medaljer i denne vinterens verdensmesterskap på ski inspireres flere og flere nordmenn til å benke seg ned foran fjernsynet. Da får ikke måltidene den aller største oppmerksomhet. Apéritif har komponert smakfulle kalorilette retter satt sammen av enkle råvarer tilgjengelig over hele landet og oppfordrer deg til å spise sunt - også under VM.

Spinat- og ostefylt kyllingbryst med grillede grønnsaker

Spinat- og ostefylt kyllingbryst med grillede grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Varm litt olje i en stekepanne.
  2. Ha i spinat (skylt og tørket) og vend den rundt i pannen slik at den faller sammen.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Del kyllingfiletene nesten gjennom - på langs med bordplaten - slik at de kan brettes ut.
  5. Smør ost på filetene og legg spinaten oppå.
  6. Rull sammen og brukt evt tannstikker (uten smak) for å holde dem sammen.
  7. Varm smør i den samme stekepannen.
  8. Stek filetene på middels varme på hver side slik at de får en pen brun overflate.
  9. La filetene ettersteke på svak varme til de er gjennomstekte.
  10. Pensle grønnsakene med litt olje og grill dem i en grillpanne eller på grill i noen minutter på hver side. 
  11. Krydre grønnsakene med salt og pepper.
  12. Server kyllingfiletene med grønnsakene, oliven, friske urter og gjerne godt brød til

Våre beste oppskrifter med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Lun kyllingsalat

Lun kyllingsalat

Fremgangsmåte

  1. Rist nøttekjernene gylne i tørr stekepanne. Avkjøl.
  2. Stek kyllingstrimler, hvitløk og rødløk lett i smør.
  3. Tilsett eddik og rør om. Smak til med salt og pepper. Ta stekepannen av platen.
  4. Anrett kyllingblanding, nøtter, ost og tomat oppå salaten. 
  5. Dryss over urter.
  6. Anrett salaten på et stort fat eller i en vid bolle.

Flere salater med kylling 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fiskesuppe med blåskjell

Fiskesuppe med blåskjell
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Mild avocadodressing til salater og grønnsaker

Fremgangsmåte

Del avocadoene i to og fjern steinene. Skrap ut fruktkjøttet med en skje og ha alle ingrediensene i foodprocessor. Kjør blandingen til den blir glatt og luftig.

Tips: Hvis du skal oppbevare avocadodressing flere dager, er det lurt å la steinene ligge i. Det vil hindre at sausen mørkner så mye.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Karridressing til skinke- og pastasalater

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene, unntatt gressløk, i en food processor og smak til med salt og pepper.

Bland dressingen sammen med ingrediensene til f.eks en pasta- eller skinkesalat eller server dressingen ved siden av salaten.

Klipp gressløk over til pynt.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Ranch-dressing til stekt og grillet kjøtt

Ranch-dressing til stekt og grillet kjøtt

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene i en food processor til dressingen får en glatt konsistens.

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pasta med Snøfriskpesto

Pasta med Snøfriskpesto

Fremgangsmåte

Kok pasta som anvist på pakken. Hell fra kokevannet og la litt meierismør få smelte i.

Kjør alle ingrediensene til pestoen, untatt oljen, i en food prossesor eller hurtigmikser. La maskinen gå mens oljen så tilsettes i en tynn stråle.

Server pastaen rykende varm med pestoen over og godt brød til.

Tips: Pestoen kan lages av bare soltørkede tomater. Bytt da ut basilikum med 50 g soltørkede tomater i olje.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sopp- og løksuppe

Sopp- og løksuppe

Fremgangsmåte

  1. Stek sopp, purre og løk i smør i 5-10 minutter.
  2. Dryss over mel og spe med kraft/buljong.
  3. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
  4. Rør inn matfløte og la koke 5 minuttter til.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Pynt med litt finhakket rødløk, persille og soppskiver på hver tallerken.
  7.  Server suppen varm med godt fersk brød til.

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grønnsakssymfoni med ost

Grønnsakssymfoni med ost

Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken. Hell fra kokevannet og la 1 ss meierismør få smelte i.

Smelt 2 ss smør i gryte, og tilsett løk og gulrøtter. Rør deretter inn resten av grønnsakene og la dette stå å surre i ca. 5 minutter. Tilsett soyasaus og smak til salt og pepper. Bland godt.

Fordel osten over grønnsaksymfonien eller server den i skål ved siden av.

Server godt brød og pasta ved siden av.

Her finner du alt du trenger å vite om pasta

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ostegratinert potetsalat med bruschetta

Ostegratinert potetsalat med bruschetta

Fremgangsmåte

Legg potetskiver og rødløk i en ildfast form. Bland sammen dressingen og drypp denne over. Strø over revet ost og stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Rød pesto:
Kjør soltørkede tomater, hvitløk og urter i foodprosessor til jevn masse. 

Smør rød pesto på ristet brød og server ved siden av den varme potetsalaten.

Tips:
Rist gjerne brødet i ovnen samtidig, hvis du ikke har brødrister.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her