Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 Februar 2007 - 12:00

    Slik serverer du absint

    Den grønne fe - delirisk, sterk og god - mytene er mange rundt denne en gang forbudte drikken.
    02. februar 2007
  • 01. februar 2007
  • 01 Februar 2007 - 01:01

    Spansk i internasjonal forkledning

    To nye spanske superviner vender ryggen til den nasjonale druearven.
    01. februar 2007
  • 31 Januar 2007 - 13:42

    Test av californiske rødviner

    31. januar 2007
  • 31 Januar 2007 - 11:44

    Zinfandel

    De californiske vinene laget på druen Zinfandel synes som de mest vellykkete i testen. Dog er flere av vinene i søteste laget.
    31. januar 2007
  • 31 Januar 2007 - 11:43

    Cabernet sauvignon og merlot

    I de cabernetdominerte vinene er det fatkrydderet som på godt og vondt fremheves.
    31. januar 2007
  • 31 Januar 2007 - 11:42

    Pinot noir, shiraz og andre druer

    Av de øvrige druene finner vi Pinot Noir som den store vinneren.
    31. januar 2007
  • 31 Januar 2007 - 01:01

    Superspanjol til minipris

    Ukens vin byr på masse kraft for en billig penge.
    31. januar 2007
  • 29 Januar 2007 - 14:55

    Utfordrerne lurer i sør

    Det er lite trolig at Napa og Sonoma vil miste sin posisjon som Californias stjerner med det første. I hvert fall ikke på eksportmarkedet. Men i USA begynner Monterey og Paso Robles å hale innpå.
    29. januar 2007
  • 26 Januar 2007 - 14:03

    Vinsmaking på sydpolen

    En av australias mest kjente viner, Penfolds Grange, har vært på langtur. Svensken Jonas Alwin tok med seg en kasse vin og arrangerte smaking på verdens sydligste punkt.
    26. januar 2007
  • 26 Januar 2007 - 11:56

    Slik lager du drinken Rhapsody

    I dag serverer vi deg en kremete og smaksrik drink som fungerer svært godt når kulden kryper på.
    26. januar 2007
  • 25 Januar 2007 - 12:39

    Test av sherry

    25. januar 2007
  • 25 Januar 2007 - 12:38

    Manzanilla og fino

    Manzanillo og fino er de tørreste typene sherry og således matviner av klasse. Men - de fungerer også svært godt i andre sammenhenger, som eksempelvis en kjølig nytelse en varm sommerkveld eller servert sammen med oliven.
    25. januar 2007
  • 25 Januar 2007 - 12:37

    Amontillado, palo cortado og oloroso

    Denne gruppen av sherryer er kraftigere enn manzanilla og fino. De kan også ha et godt lagrings- og modningspreg. Bruksområdene er mange.
    25. januar 2007
  • 25 Januar 2007 - 12:36

    Søt sherry

    De søte sherrytypene er ofte rike og passer derfor godt til desserter eller gjerne helt for seg selv.
    25. januar 2007
  • 25 Januar 2007 - 01:01

    Bordeaux goes to California

    Når bordeauxprodusenter beveger seg over dammen blir det ofte godt - og gjerne mer av alt de klarer å få til på hjemmebane.
    25. januar 2007
  • 24 Januar 2007 - 13:00

    Frukten frister

    Nye koster hos Gallo har ledet vingiganten inn på en nytt spor: Jakten på best mulig frukt. En filosofi som skal sikre fortsatt høye markedsandeler.
    24. januar 2007
  • 24 Januar 2007 - 01:01

    Arketypisk og godt

    Ukens vin skiller seg ut i kategorien californiske viner under 150 kroner. Og det finnes mer godt i kulissene.
    24. januar 2007
  • 19 Januar 2007 - 15:53

    Smaksbombe til kjelleren

    Det lønner seg å reise mye i vinter, for månedens taxfree er et funn for kroner 119.
    19. januar 2007
  • 19 Januar 2007 - 11:55

    Du når neppe paradiset med denne drinken, men kanskje nært

    En himmelsk drink med en himmelsk smak er hva vi frister med i det vi serverer deg Paradis.
    19. januar 2007
  • 18 Januar 2007 - 11:36

    Skrukork med komplikasjoner

    En illeluktende utfordring har kommet på banen for millioner av flasker med skrukork.
    18. januar 2007
  • 18 Januar 2007 - 01:01

    Allsidige grenache

    Grenachedruen trenger kjærlighet, gode oppvekstvilkår og en streng hånd for å bli stor. Og da kan den vise seg fra mange sider.
    18. januar 2007
  • 17 Januar 2007 - 17:29

    Øldugnad i Østerdalen

    Det hele startet som en fleip på en fest. Nå produseres det 300.000 flasker Mopedøl, Hveteøl og økologiske sorter i Atna. Og hele bygda har vært i arbeid.
    17. januar 2007
  • 17 Januar 2007 - 01:01

    Vinterlig røverkjøp

    En fyldig Rhône er som skapt for kalde januardager. Dessuten er den er funn til prisen.
    17. januar 2007
  • 11 Januar 2007 - 16:22

    Nyhetene på polet januar 2007

    11. januar 2007