- Bunn:
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Legg bakepapir på en bakeplate og spre dette jevnt oppå.
- Stekes i 8-10 minutter på 190 grader.
- Legg bakepapir på bordet og strø sukker over. Hvelv kaken over på papiret og la dette ligge til det er avkjølt.
- Fyll:
- Pisk kremfløte og spre det over kakebunnen. La 2 cm av kaken være uten krem. Fyllet skal ikke være mer enn ½ cm høyt. Skjær opp jordbær og legg på og strø over hakkede pistasjenøtter.
- Rull så kaken med hjelp av papiret nokså stramt sammen og sett den i kjøleskapet med skjøten ned.
- Servering:
- Pisk kremfløte og ha i en sprøytepose. Skjær fronten og bakenden av kaken og sprøyt ut krem oppå.
- Pynt med roseblader, jordbær og hakkede pistasjenøtter.
TIPS:
Å pynte kaker med roseblader er utrolig dekorativt. Spør din blomsterforhandler etter blomster som er usprøytet og spiselige. Roseblader som vist her er laget ved å pensle på eggehvite og strø på sukker. Jo mer finkornet sukker du bruker, jo finere blir resultatet. Engelsk sukker passer fint til dette.
Flere deilige rullekaker du kan bake
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev