Guide
Foto: (Frukt.no/Synøve Dreyer )
Bringebær- og pistasjekrans
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i en bakebolle.
- Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt (37°C). Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
- Tilsett resten av væsken, sukker og mel, men spar litt til utbakingen. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen. La deigen heve tildekket med plast på lunt sted i ca. 40 minutter.
- Hakk nøttene. Riv marsipanen og bland med smør, nøtter og melis. Farg gjerne fyllet med noen dråper grønn konditorfarge.
- Ta deigen opp på melet bakebord. Kjevle den til et rektangel, ca. 30 x 40 cm. Fordel marsipanmassen over og strø bringebærene på til slutt.
- Rull sammen fra langsiden og form til en krans. Legg kransen på en stekeplate dekket med bakepapir.
- Klipp kransen i skiver, men ikke helt igjennom. Legg annenhver skive til høyre og venstre.
- La kransen heve i ytterligere 30 minutter.
- Pensle kransen med sammenpisket egg og stø over hakkede pistasjenøtter og stek den midt i ovnen på 200°C i 20-30 minutter.
- Avkjøl på rist.
Her finner du flere gode oppskrifter på kringle
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
80 POENG
Festkringle
Fremgangsmåte
- Stekes nederst i ovnen på 200 ° C i ca 20 minutter
- Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken, la det bli fingervarmt - ca 37 °C (ofte er varmen fra det smeltede smøret nok).
- Rør ut gjæren i den lunkne væsken. Rør inn egget.
- Ha i salt, sukker, kardemomme og så mye mel at deigen blir passe fast og ikke klisser.
- Dekk til bollen og sett deigen til heving på lunt sted i ca 30 minutter.
- Klipp eller skjær eplene til fyllet i små biter og bland med eplemosen. La det stå og svelle.
- Ha deigen på bakebordet og trill til en lang pølse. Trykk deigen ut til et rektangel og kjevle videre til deigen blir ca 80 cm X 20 cm, eller til den er passende til en fin kringle.
- Smør vaniljekremen over deigen og fordel eplemosen oppå.
- Rull sammen deigen, ha den på et stekebrett dekket med bakepapir. Skjøten skal vende ned. Form til kringle.
- Skjær noen snitt i deigen på utsiden av kringlen og sett til heving i ca 20 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg og strø over perlesukker og mandelspon.
- Stek i nedre del av ovnen i ca 20 minutter.
Hvis du ønsker kan du gjerne pynte med melisglasur (rør ut melis med litt vann) ved servering.
TIPS:
Hvis du synes det er vanskelig å håndtere så lang deig kan du dele deigen i to, legge delene på platen for så å legge dem inntil hverandre slik at de går sammen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
80 POENG
Forsiden akkurat nå