Guide

Foto: (Frukt.no/Synøve Dreyer )
Eksklusiv eplekake

Fremgangsmåte
- Mal skåldede mandler og rist dem lett i ovnen på et bakepapir i ca. 5 min ved 200° C.
- Skru ned varmen i ovnen til 165° C.
- Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i båter. Legg eplebåtene i en plastpose og hell over saften av en sitron.
- Visp de romtempererte eggehvitene tilsatt eddik til stivt skum i en kjøkkenmaskin.
- Deretter tilsetter du sukkeret litt etter litt mens du fortsatt visper, slik at det blir en stiv og luftig marengs.
- Ha marengsen over i en annen bolle. Sett den kaldt mens du lager neste del av røren.
- Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig i den samme bollen som du lagde marengsen i.
- Tilsett de romtemperert eggeplommene, én om gangen. Pisk godt mellom hver gang.
- Tilsett forsiktig de ristede malte mandlene i deigen.
- Skjær så marengsen forsiktig inn massen.
- Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter. Stek ved 165° C i 15 minutter midt i ovnen.
- Mens første del av røren stekes, kokes eplene knapt møre med sitronsaft, sukker, rosiner og kanel i en dyp stekepanne eller en stor kasserolle ved middels varme.
- Rør jevnlig slik at eplene blir jevnt møre.
- Hell av væsken som har dannet seg under kokingen og fordel de møre eplene oppå den stekte røren.
- Fordel resten av røren jevnt over eplene.
- Kaken stekes ved 165° C i ca. 30 min med mest overvarme.
- Dryss et tynt lag med melis på kaken før servering og server den med pisket kremfløte, vaniljeis eller vaniljekesam.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå