Hvit sjokolade-ostekake med bringebær
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175°C.
Kjør valnøttkjerner, kjeks og sukker til en smuldremasse i en foodprosessor. Tilsett smeltet smør og bland sammen. Trykk blandingen ut i en smurt form, 24 cm i diameter og stek bunnen i 10 minutter.
Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Pisk sammen kremost, kesam, egg og sukker og rør i den smeltede sjokoladen. Hell røren over kakebunnen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter til den stivner rundt kantene. Avkjøl kaken.
Kok opp bringebær og sukker på svak varme. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Rør jevningen inn i bærene. Kok raskt opp til en kompott. Avkjøl kompotten litt før den smøres utover den avkjølte kaken.
Pynt med friske bringebær og mynteblader og dryss gjerne litt melis over til slutt.
Tips: Du kan selvsagt bruke bringebær fra fryseren i denne oppskriften.
Se våre andre oppskrifter på feststemte kaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
85 POENG
Ostekake med bringebær
Fremgangsmåte
- Bland mel og sukker. Smelt smør og bland i melblandingen.
- Bland sammen til en smuldredeig. Trykk deigen ut i en for med løs kant - ca. 24 cm i diameter.
- Sett bunnen kjølig i ca. 15 minutter.
- Stek bunnen midt i ovnen på 200°C i ca. 10 minutter.
- Bland alt til fyllet og vend forsiktig inn bringebærene.
- Hell fyllet i bunnen og stek kaken i ytterligere 25 minutter. Avkjøl kaken.
- Legg rikelig med bringebær på toppen av ostekaken og dryss med melis før servering.
Se alt det gode du kan bruke bringebær til
Lyst til å bake en annen ostekake?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Ostekake med eple og ingefær
Fremgangsmåte
Bunn:
Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform.
Ha kjeks og ingefær i en foodprosessor og kjør til det blir en fin masse. Tilsett smør og kjør til det hele er godt blandet. Ha massen i formen og klem den på plass med baksiden av en spiseskje, først oppover sidene og deretter bunnen. Sett formen i kjøleskapet mens du forbereder resten av kaken.
Sett stekeovnen på 150 ºC.
Fyll:
Skrell eplene og fjern kjernehuset og skjær dem i tynne skiver. Ha eplene i en kjele med vann, sukker, sitronsaft og sitronskall og kok til de er knapt møre. Ha eplene over i et dørslag og la de avkjøles noe.
Ha kremost, sukker, egg, ingefær og rømme i en foodprosessor og kjør det til en glatt masse.
Fordel de avkjølte eplene i bunnen av formen og hell ostemassen over. Stek kaken midt i ovnen i ca 1 time, til ostemassen er fast. La den avkjøles i formen og sett den i kjøleskapet natten over.
Pyntes med topper av krem.
Her finner du mange oppskrifter på ostekaker
Se alt det gode du kan bruke epler til
Bak noe godt av sensommerens frukter og bær
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Osteiskake med jordbær
Fremgangsmåte
- Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen.
- Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.
- Du trenger 3 skåler for å lage denne kaken:
- Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.
- Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.
- Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt.
- Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmoret i.
- Settes i frysen minst 4 timer før servering.
- Server sammen med bringebærsaus , friske bær eller hermetisk frukt smaker også godt til.
Tips: Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med.
Ha kniven under rennende varmt vann før hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.
Og her finner du deilige bløtkaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
83 POENG