Oppskrifter rødbeter
- 1. By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
- 2. Kald rødbetsuppe er perfekt sommermat
- 3. Rødbetsuppe kan også lages varm
- 4. Salat med rødbeter er ekstra mettende
- 5. Rødbeter gir farge til alt fra pølser til rundstykker
- 6. Rødbeter gir ekstra smak til så vel kjøtt som fisk
- 7. I vegetarretter gjør rødbeter seg ekstra godt
Lun byggsalat med beter, hasselnøtter og trøffelvinaigrette
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 250C med grillelement.
- Start trøffelvinaigretten ved å ha sjalottløk, hvitløk og hvitvinseddik i en liten bolle. La stå i romtemperatur til den skal fullføres.
- Kok opp byggris i grønnsaks- eller soppkraft sammen med timian og persillestilker, etter anvisning på pakken.
- Bland sammen olivenolje, knuste hvitløksfedd salt og pepper i en bolle. Vend rødbetene i blandingen, ha over på et stekebrett i et jevnt lag og grill rødbetene til de har fått fine brennmerker, ca 8 minutter.
- Rist hasselnøtter i en tørr stekepanne til de er gylne, sett til side.
- Varm olivenolje i en stor jernpanne og stek aromasoppen gyllen. Tilsett så smør og timiankvast, smak til med salt og pepper og stek videre til smøret brunes. Ha soppen av varmen.
- Fullfør trøffelvinaigretten ved å vispe inn de resterende ingrediensene. Bland sammen byggris, grillet rødbet, stekt sopp og ristede hasselnøtter i en stor bolle. Hell i trøffelvinaigretten, bland godt og server straks.
Her finner du flere fristende vegetaroppskrifter
Mange deilige salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Rødbete- og potetsalat
Fremgangsmåte
- Poteter, rødbeter, slangeagurk og epler skjæres i terninger og løken renses og finhakkes.
- Alt blandes lett inn i dressingen og finklippet kruspersille drysses eventuelt over til slutt.
Denne salaten er ypperlig på lunsjbordet, og ellers spesiell god til fiskeretter.
På jakt etter en annen salat. Den finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Rødbetsalat med pepperrot som i Bulgaria
Fremgangsmåte
- Kok rødbetene møre i vann i ca 30 minutter og skrell dem tynt. Skjær dem så i skiver og legg disse i en bolle.
- Rør sammen sitronsaft og olje, tilsett karve og smak til med salt.
- Bland inn 1 skje revet pepperrot og rist marinaden godt sammen. Hell den over rødbetene, som så får stå kaldt i ca 2 timer.
- Dryss over med nyrevet pepperrot like før salaten skal serveres.
Rødbetsalat går fortreffelig sammen med kjøtt.
Mange flerre salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Rødbete-, grønnkål- og potetsalat
Fremgangsmåte
- Kok rødbeter og poteter møre hver for seg, avkjøl og skrell dem. Del opp i passe store munnfuller.
- Fjern den nedre delen av midtstilken på grønnkålen. Del opp i biter og blansjer i 2 minutter i kokende vann. Skyll i kaldt vann og la dryppe av.
- Skrell og del grapefrukt opp i terninger. Bland med poteter, rødbeter og grønnkål. Ha i chiafrø, gresskarkjerner og tranebær.
- Rist sammen dressingen og vende denne inn. Salaten kan godt stå og trekke.
- Like før servering tilsetter du chevre naturell i små biter. Bland lett.
Tips1: Rødbetene kan også bakes i ovn på grovsalt i 30-40 minutter ved 170 grader.
Tips2: I stedet for poteter kan du bruke neper eller hvite bønner. Det gir mye mer proteiner og salaten blir enda mer fullverdig.
Tips3: Denne salaten kan godt serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk eller som del av et koldtbord.
Se våre andre oppskrifter med rødbeter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
- 1. By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
- 2. Kald rødbetsuppe er perfekt sommermat
- 3. Rødbetsuppe kan også lages varm
- 4. Salat med rødbeter er ekstra mettende
- 5. Rødbeter gir farge til alt fra pølser til rundstykker
- 6. Rødbeter gir ekstra smak til så vel kjøtt som fisk
- 7. I vegetarretter gjør rødbeter seg ekstra godt