- Kok rødbeter og poteter møre hver for seg, avkjøl og skrell dem. Del opp i passe store munnfuller.
- Fjern den nedre delen av midtstilken på grønnkålen. Del opp i biter og blansjer i 2 minutter i kokende vann. Skyll i kaldt vann og la dryppe av.
- Skrell og del grapefrukt opp i terninger. Bland med poteter, rødbeter og grønnkål. Ha i chiafrø, gresskarkjerner og tranebær.
- Rist sammen dressingen og vende denne inn. Salaten kan godt stå og trekke.
- Like før servering tilsetter du chevre naturell i små biter. Bland lett.
Tips1: Rødbetene kan også bakes i ovn på grovsalt i 30-40 minutter ved 170 grader.
Tips2: I stedet for poteter kan du bruke neper eller hvite bønner. Det gir mye mer proteiner og salaten blir enda mer fullverdig.
Tips3: Denne salaten kan godt serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk eller som del av et koldtbord.
Se våre andre oppskrifter med rødbeter