Oppskrifter rødbeter
Rødbeter gir farge til alt fra pølser til rundstykker
- 1. By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
- 2. Kald rødbetsuppe er perfekt sommermat
- 3. Rødbetsuppe kan også lages varm
- 4. Salat med rødbeter er ekstra mettende
- 5. Rødbeter gir farge til alt fra pølser til rundstykker
- 6. Rødbeter gir ekstra smak til så vel kjøtt som fisk
- 7. I vegetarretter gjør rødbeter seg ekstra godt
Hjemmelagde spinat- og rødbetpølser, stekt potet og løk, sennepskrem
Fremgangsmåte
- Spinatpølse:
Løk og hvitløk freses gylden i olivenolje, vend inn spinaten og avkjøl. - Kvern kjøttet grovt og bland sammen. ha i salt og pepper. Fyll blandingen i pølseskinn.
- Pølsene trekkes i kyllingkraft i 2 min før de stekes i smør.
- Rødbetpølse:
Rødbetene bakes i ovnen under grovt salt på 180 grader til du kan stikke en kniv lett gjennom. skrelles og kuttes i bitter. - Løk og hvitløk freses gylden i olivenolje, vend inn rødbet terninger og avkjøl. K
- Kvern alt sammen grovt og ha i salt og pepper. Fyll blandingen i pølseskinn.
- Pølsene trekkes i kyllingkraft i 2 min før de stekes i smør.
- Tips:
Bruk gjerne kjøtt av typen skinkebiff til disse pølsene som da blir magre. Om du ønsker mer fett, velg ferdig kvernet kjøttdeig av svin. - Stekt potet og løk:
Ovnsstek amandinepotetene i ovnen i skiver sammen med salt, pepper og olivenolje. kutt løk i terninger og stek i olivenolje. - Ha i timian og stek til gylden farge. Ha opp i potetene og stek videre. Bruk en stekespade til å hakke opp i mindre biter. s
- Smakes til med salt og pepper.
- Sennepskrem:
Bland alt godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Alle de gode pølseoppskriftene finner du her
Tilbehør til pølsene finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
83 POENG
Rødbet-snurrer med pistasjnøtter
Fremgangsmåte
- Skrell rødbeten og del den i biter. Bruk en kjøkkenmaskin eller blender til å mose den.
- Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett melken samt rødbetemosen, la blandingen bli fingervarm.
- Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i sukker, salt, egg og så mye mel at deigen blir passe fast og smidig. La deigen heve på lunt sted under plast, ca. 30 minutter.
- Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Kjevle til et rektangel. Fordel smør og knuste pistasjnøtter utover. Rull sammen til en pølse og del den i ca. 16 emner. Legg bollene på bakepapir eller smurt stekeplate.
- La dem heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg og dryss over knuste pistasjenøtter og litt sukker.
- Stek bollene gylne ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøles på rist.
Se alt det andre du kan lage med rødbeter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
Lagkake av rødbetevafler med ostekrem, fiken og sjokoladecookies
Fremgangsmåte
- Vafler:
Pisk egg lett med sukker. Sikt inn hvetemel blandet med bakepulver og vaniljesukker og rør godt. - Rør inn rødbete- og eplesaft. Rør inn smeltet smør til slutt.
- La svelle i 30 minutter. Stek vafler. Røren gir ca 8 stykk. Avkjøl.
- Ostekrem:
Pisk ingrediensene til luftig ostekrem for hånd. - Sett sammen:
Lag ett tårn av så mange vafler du ønsker med ostekrem mellom lagene. - La stå en halvtime slik at kaken får sette seg.
- Dryss melis over toppen. Pynt med fiken delt i båter og sjokoladecookies.
Vi har også andre alternative vaffeloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
Rødbetepannekaker
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til røren.
- Varm opp en stekepanne på middels varme.
- Bruk en spiseskje med røre til hver lapp. Stekes i et par minutter på hver side. Om du ønsker at pannekakene skal bli så rosa som mulig, så stek dem på litt lavere varme.
- Serveres sammen med honning og grovrevet rødbete.
Tips 1: Rødbeter baker du med skallet på i grovsalt ved 175 grader i 30 minutter. Slik beholdes mest mulig av den naturlige sødmen. Men du kan selvsagt også koke dem. Men ikke skrell dem først.
Tips 2: Disse rosa mini-pannekakene passer perfekt å servere til helgefrokost eller i bursdag.
Tips 3: For å unngå røde fingre, kan du bruke engangshansker.
Vi har også andre alternative vaffeloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
- 1. By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
- 2. Kald rødbetsuppe er perfekt sommermat
- 3. Rødbetsuppe kan også lages varm
- 4. Salat med rødbeter er ekstra mettende
- 5. Rødbeter gir farge til alt fra pølser til rundstykker
- 6. Rødbeter gir ekstra smak til så vel kjøtt som fisk
- 7. I vegetarretter gjør rødbeter seg ekstra godt