Oppskrifter rødbeter
- 1. By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
- 2. Kald rødbetsuppe er perfekt sommermat
- 3. Rødbetsuppe kan også lages varm
- 4. Salat med rødbeter er ekstra mettende
- 5. Rødbeter gir farge til alt fra pølser til rundstykker
- 6. Rødbeter gir ekstra smak til så vel kjøtt som fisk
- 7. I vegetarretter gjør rødbeter seg ekstra godt
Fargerik vegetarlasagne
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200C
- Gresskarpuré
Skrell gresskaret og skjær det i tynne skiver, plasser på et stekebrett med bakepair og drypp litt olivenolje over før du strør med muskat, havsalt og pepper. - Stek i ovnen i 15-20 minutter til de er myke. Overfør til en bolle med høye kanter og kjør til puré sammen med smøret.
- Tomatsaus
Stek løken blank i litt olje, før du tilsetter pinjekjernene og lar de få litt farge. - Tilsett hvitløk og stek videre i et minutt. Tilsett passata og basilikum, og la det hele småputre i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper
- Soppduxelles
Smelt en spiseskje smør i en panne på middels varme, og tilsett sopp, sjalottløk, salt, pepper og timian. Stek under omrøringen til soppen virker tørr, og begynner å få farge ca 5-7 minutter. - Tilsett den andre spiseskjeen med smør, og når det har smeltet tilsetter du vermouth. Stek under omrøring til vermouthen har fordampet. Sett til side.
- Rødbete- og chevrepuré
Grovhakk ferdigkokt rødbete og chevre, og plasser i en bolle med høye kanter. Kjør med stavmikser til puré, og smak til med timian, salt og pepper.
Spinat- og ricottafyll
Stek spinat og hvitløk i litt olje over middels varme til spinaten så vidt faller sammen. Smak til med salt og pepper. - Ta av varmen, og la spinaten kjøle seg. Bland spinat sammen med ricotta og parmesan i en bolle. Sett til side.
- Sammensetning av lasagnen:
Ha en stor ildfast form klar ca 38x25 cm. Kok pastaplatene i godt saltet vann i 4-5 minutter. Hell av vannet og drypp litt olje over lasagneplatene. - Hell tomatsausen i den ildfaste formen og topp med lasagneplater. Tilsett så spinat- og ricottafyllet og topp med lasagneplater.
- Tilsett så gresskarpurén, og topp med lasagneplater.
- Tilsett så soppduxelles og topp med lasagneplater. Tilsett så 3/4 deler av rødbet- og chevrepuréen, før du topper med lasagneplater og avslutter med 1/3 av rødbet- og chevrepuré, fersk mozzarella og ferskrevet parmesan.
- Stek midt i ovnen i ca 25 minutter.
Tips:
Bruker du tørkede urter i stedet for ferske bruker du en teskje i stedet for en spiseskje.
Her finner du mange oppskrifter på lasagne
Slik velger du vin til lasagne
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 335.00 kr Uten utvalg87 POENG
-
87 POENG
Byggrynskaker med rødbetpuré og grønnsakschips
Fremgangsmåte
- Byggrynskaker:
Ha byggryn i en kjele og hell på grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La grynene koke i 30-40 minutter, eller til de er helt møre og har absorbert det meste av buljongen. Er det væske igjen, hell grynene i en sil og la dem renne av seg. - Skrell løk, gulrot og hvitløk og del dem i biter. Ha bitene i en hurtigmikser og kjør dem til mos. Tilsett kokte byggryn, chilipulver, spisskummen, salt og pepper, og kjør alt til en fin masse.
- Tilsett hvetemel til du har en blanding som holder fasongen når du former den. For mye hvetemel kan gjøre byggrynskakene litt tunge.
- Ha litt olje i den ene hånden og bruk en skje som du dypper i kaldt vann for å forme 8 store eller 10 litt mindre boller av blandingen.
- Varm en stekepanne med olje og legg i bollene med god avstand. Bruk en stekespade og klem forsiktig ut bollene til ca. 1 ½ cm tykke kaker. Stek byggrynskakene i 5-7 minutter, til de har fått en gyllen skorpe. Snu dem forsiktig og stek ferdig på den andre siden. La dem renne av seg på litt tørkepapir.
- Rødbetpuré:
Bruk forkokte rødbeter eller kok rå rødbeter med skallet på i lettsaltet vann i ca. 1 time, eller til du kan stikke en spiss kniv gjennom dem. Hell av kokevannet og skrell dem. Det er enklest når de er varme. Tørk dem godt slik at det ikke kommer med for mye væske i puréen. - Finhakk løk og hvitløk, og fres i litt olje til den er myk og blank.
- Del rødbeter i biter og ha dem i en hurtigmikser sammen med løk og hvitløk. Kjør alt til det er en fin mos. Visp inn vegansk smør og smak til med salt, pepper og sitron.
- Server byggrynskakene med rødbetpuré og grønnsakschips.
Tips:
Om du bruker blandingen byggrynskakene er laget av, som en basisoppskrift, kan du også variere smaken på mange ulike måter ved å bytte ut både krydder og grønnsaker. Prøv å bruke litt revet rå rødbete istedenfor gulrot, eller tilsett litt gurkemeie og malt koriander sammen med de andre krydderne. Eller prøv en variant med friske urter og hakket vårløk.
Tips:
Du kan også variere størrelse og fasong på kakene. Hva med å lage store burgere, eller små, søte boller til pasta?
Grønnsakschips lager du enkelt selv
Se alle oppskriftene med byggryn
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
- 1. By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
- 2. Kald rødbetsuppe er perfekt sommermat
- 3. Rødbetsuppe kan også lages varm
- 4. Salat med rødbeter er ekstra mettende
- 5. Rødbeter gir farge til alt fra pølser til rundstykker
- 6. Rødbeter gir ekstra smak til så vel kjøtt som fisk
- 7. I vegetarretter gjør rødbeter seg ekstra godt