- Forvarm ovnen til 250C med grillelement.
- Start trøffelvinaigretten ved å ha sjalottløk, hvitløk og hvitvinseddik i en liten bolle. La stå i romtemperatur til den skal fullføres.
- Kok opp byggris i grønnsaks- eller soppkraft sammen med timian og persillestilker, etter anvisning på pakken.
- Bland sammen olivenolje, knuste hvitløksfedd salt og pepper i en bolle. Vend rødbetene i blandingen, ha over på et stekebrett i et jevnt lag og grill rødbetene til de har fått fine brennmerker, ca 8 minutter.
- Rist hasselnøtter i en tørr stekepanne til de er gylne, sett til side.
- Varm olivenolje i en stor jernpanne og stek aromasoppen gyllen. Tilsett så smør og timiankvast, smak til med salt og pepper og stek videre til smøret brunes. Ha soppen av varmen.
- Fullfør trøffelvinaigretten ved å vispe inn de resterende ingrediensene. Bland sammen byggris, grillet rødbet, stekt sopp og ristede hasselnøtter i en stor bolle. Hell i trøffelvinaigretten, bland godt og server straks.
Her finner du flere fristende vegetaroppskrifter
Mange deilige salater finner du her