Soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker

Soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Lag en marinade av soyasaus, brunt sukker, hvitløk og olje.
  2. Renskjær svinefileten for eventuelle hinner, og legg kjøttet i marinaden. La det ligge i minimum 30 minutter, men gjerne over natten.
  3. Brun kjøttet raskt på alle sider i litt olje i en varm stekepanne.
  4. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer.
  5. Sett formen i stekeovn på 125 grader i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen viser 70 grader. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
  6. Syltede rotgrønnsaker:
  7. Vask og skrell rotgrønnsaker. Skjær dem i tynne skiver ved hjelp av en mandolin eller en ostehøvel.
  8. Rødbete kan sette farge både på hender og utstyr. Bruk gjerne engangshansker og vask utstyret straks du er ferdig.
  9. Kok opp riseddik, sukker og vann, og rør godt til sukkeret er løst opp.
  10. Ta laken av kokeplaten og tilsett grønnsakene. Avkjøl.
  11. Rist revet kokosnøtt raskt i en varm og tørr stekepanne til det får en gyllen farge. 
  12. Vask og skyll salaten.
  13. Skjær tykke skiver av svinefilet slik at den holder seg varm lengre. Legg skivene på et fat med syltede grønnsaker og salat.
  14. Hell eventuelt litt  dressing over kjøttet rett før servering.

Tips: Bland gjerne en dressing av ½ ts sesamolje, 2 ss kechap manis og 2 ss teriakisaus, og server den ved siden av det saftige kjøttet. Rettich er en lang japansk hvit reddik.

Lekre oppskrifter med svinekjøtt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Elgspyd med fargerike grønnsaker og sjysaus

Elgspyd med fargerike grønnsaker og sjysaus

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  2. Skjær kjøttet i biter på ca. 4x4 cm, og legg det i en dobbel plastpose.
  3. Hell over marinaden, knyt posen og mariner i minst 2 timer, eller natten over i kjøleskap.
  4. Tre kjøttet på spyd. La det være 2-3 cm mellom kjøttbitene.
  5. Stek spydene i panne på god varme. Snu dem så de får fin farge på alle sider.
  6. Ha spydene over i en ildfast form og etterstek i ovn (mens du lager sausen) på 180 grader i 2-3 minutter til kjøttet er medium stekt.
  7. Sjysaus:
    Kok ut panna med vin og madeira. Ha i eddik og ripsgelé og la det koke 2-3 minutter. Rør inn kaldt smør litt etter litt til du får en blank saus (NB! må ikke koke etter at du har hatt i smøret, da kan den skille seg).
  8. Grønnsaker:
    Skjær rødbete, sellerirot og sukkererter i tynne strimler.
  9. Stek sopp på høy varme i litt olje til de har fått en fin stekeskorpe, ta ut av pannen og sett til side.
  10. Fres grønnsakene i smør i en kjele i 4-5 minutter, krydre med salt og pepper, ha i sopp og spinat.
  11. Server med en gang spinaten har falt sammen.
  12. Server elgbiff på spyd med fargerike grønnsaker og sjysaus ved siden av. En hjemmelaget potetmos smaker godt til.

Tips: Spydene kan godt gjøres helt ferdig dagen før og oppbevares i kjøleskap. Ta dem ut en halv time før de skal stekes. Elgspydene egner seg utmerket for tilberedning på grillen.

Du kan gjerne bruke annet viltkjøtt til denne retten, hjort, reinsdyr, hare eller rådyr. Og også storfe eller lam. 

Her finner du mange oppskrifter med elg

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kveite med hasselbackpoteter og rødbetesaus

Kveite med hasselbackpoteter og rødbetesaus

Fremgangsmåte

  1. Kveiten:
  2. Lag saltlake ved å koke opp en liter kaldt vann med 80 gram salt.
  3. Skjær kveitefileten opp i fire like stykker og legg kveitestykkene i laken. Skru ned varmen og la fisken trekke i 8-12 minutter. Pass på at vannet ikke koker, da blir fisken tørr.
  4. Rødbetesaus:
  5. Finhakk rødbeten og fres den kjapt i litt olje. Tilsett hvitvin og kok ned til det halve. Det tar 10-15 minutter.
  6. Tilsett fiskekraft, og kok til rødbetene er møre (ca 5 minutter).
  7. Jevn sausen med maisenna, og tilsett smør litt etter litt under omrøring. Sausen skal ikke koke etter at smøret er tilsatt. Smak til med salt, pepper og limesaft.
  8. Vaniljeglasert gulrot og nepe:
  9. Rens grønnsakene og skjær dem i staver.
  10. Bland smør, sukker, sitronsaft og vaniljefrø i en kjele. Kok opp og tilsett gulrøttene. La det koke litt før nepene tilsettes.
  11. Kok inn til grønnsakene er møre og smak til med salt og pepper.
  12. Hasselbackpoteter:
  13. Sett ovnen på 180 grader.
  14. Skjær potetene i tynne skiver, uten å skjære helt gjennom slik at potetene fortsatt henger sammen i bunnen. Legg potetene på et smurt brett og pensle dem med smeltet smør.
  15. Stek poteter på 180 grader i 30-40 minutter, og husk å pensle med smør hvert tiende minutt. Når potetene er ferdige kan de saltes og pepres.
Tips: Kveita kan også lages i dampovn. Legg da kveitestykkene i 10 minutter i en kald saltlake før du tar dem opp og tørker god av før du legger dem på et brett og damper på 80 grader i 8-12 min.

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Fremgangsmåte

  1. Start med rødbetene: Skjær rødbeter i tynne skiver og del endestykkene i terninger.
  2. Kok sammen eddik, sukker, hele hvitløkbåter og olivenolje. Kok rødbetskivene i vinaigretten til de er møre.
  3. Snøfrisksaus: Surr løk til snøfrisksausen og hell på hvitvin. La det koke ned.
  4. Ha i fløte og pisk inn osten i skjeer til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
  5. Kamskjell: Stek kamskjellene i smør ved medium varme i ett minutt på hver side.
  6. Strø på salt og pepper og kryst over sitronsaft.
  7. Legg rødbeteskivene og -terningene på tallerken med vinaigretten.
  8. Legg på kamskjellene.
  9. Fordel snøfrisksausen rundt og pynt med strimlet sitronskall og kjørvel.

Her finner du andre deilige retter med kamskjell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her