Oppskrifter rødbeter
Rødbeter gir ekstra smak til så vel kjøtt som fisk
- 1. By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
- 2. Kald rødbetsuppe er perfekt sommermat
- 3. Rødbetsuppe kan også lages varm
- 4. Salat med rødbeter er ekstra mettende
- 5. Rødbeter gir farge til alt fra pølser til rundstykker
- 6. Rødbeter gir ekstra smak til så vel kjøtt som fisk
- 7. I vegetarretter gjør rødbeter seg ekstra godt
Soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
- Lag en marinade av soyasaus, brunt sukker, hvitløk og olje.
- Renskjær svinefileten for eventuelle hinner, og legg kjøttet i marinaden. La det ligge i minimum 30 minutter, men gjerne over natten.
- Brun kjøttet raskt på alle sider i litt olje i en varm stekepanne.
- Legg kjøttet over i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer.
- Sett formen i stekeovn på 125 grader i ca. 20 minutter til kjernetemperaturen viser 70 grader. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
- Syltede rotgrønnsaker:
- Vask og skrell rotgrønnsaker. Skjær dem i tynne skiver ved hjelp av en mandolin eller en ostehøvel.
- Rødbete kan sette farge både på hender og utstyr. Bruk gjerne engangshansker og vask utstyret straks du er ferdig.
- Kok opp riseddik, sukker og vann, og rør godt til sukkeret er løst opp.
- Ta laken av kokeplaten og tilsett grønnsakene. Avkjøl.
- Rist revet kokosnøtt raskt i en varm og tørr stekepanne til det får en gyllen farge.
- Vask og skyll salaten.
- Skjær tykke skiver av svinefilet slik at den holder seg varm lengre. Legg skivene på et fat med syltede grønnsaker og salat.
- Hell eventuelt litt dressing over kjøttet rett før servering.
Tips: Bland gjerne en dressing av ½ ts sesamolje, 2 ss kechap manis og 2 ss teriakisaus, og server den ved siden av det saftige kjøttet. Rettich er en lang japansk hvit reddik.
Lekre oppskrifter med svinekjøtt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Elgspyd med fargerike grønnsaker og sjysaus
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Skjær kjøttet i biter på ca. 4x4 cm, og legg det i en dobbel plastpose.
- Hell over marinaden, knyt posen og mariner i minst 2 timer, eller natten over i kjøleskap.
- Tre kjøttet på spyd. La det være 2-3 cm mellom kjøttbitene.
- Stek spydene i panne på god varme. Snu dem så de får fin farge på alle sider.
- Ha spydene over i en ildfast form og etterstek i ovn (mens du lager sausen) på 180 grader i 2-3 minutter til kjøttet er medium stekt.
- Sjysaus:
Kok ut panna med vin og madeira. Ha i eddik og ripsgelé og la det koke 2-3 minutter. Rør inn kaldt smør litt etter litt til du får en blank saus (NB! må ikke koke etter at du har hatt i smøret, da kan den skille seg). - Grønnsaker:
Skjær rødbete, sellerirot og sukkererter i tynne strimler. - Stek sopp på høy varme i litt olje til de har fått en fin stekeskorpe, ta ut av pannen og sett til side.
- Fres grønnsakene i smør i en kjele i 4-5 minutter, krydre med salt og pepper, ha i sopp og spinat.
- Server med en gang spinaten har falt sammen.
- Server elgbiff på spyd med fargerike grønnsaker og sjysaus ved siden av. En hjemmelaget potetmos smaker godt til.
Tips: Spydene kan godt gjøres helt ferdig dagen før og oppbevares i kjøleskap. Ta dem ut en halv time før de skal stekes. Elgspydene egner seg utmerket for tilberedning på grillen.
Du kan gjerne bruke annet viltkjøtt til denne retten, hjort, reinsdyr, hare eller rådyr. Og også storfe eller lam.
Her finner du mange oppskrifter med elg
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 184.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Kveite med hasselbackpoteter og rødbetesaus
Fremgangsmåte
- Kveiten:
- Lag saltlake ved å koke opp en liter kaldt vann med 80 gram salt.
- Skjær kveitefileten opp i fire like stykker og legg kveitestykkene i laken. Skru ned varmen og la fisken trekke i 8-12 minutter. Pass på at vannet ikke koker, da blir fisken tørr.
- Rødbetesaus:
- Finhakk rødbeten og fres den kjapt i litt olje. Tilsett hvitvin og kok ned til det halve. Det tar 10-15 minutter.
- Tilsett fiskekraft, og kok til rødbetene er møre (ca 5 minutter).
- Jevn sausen med maisenna, og tilsett smør litt etter litt under omrøring. Sausen skal ikke koke etter at smøret er tilsatt. Smak til med salt, pepper og limesaft.
- Vaniljeglasert gulrot og nepe:
- Rens grønnsakene og skjær dem i staver.
- Bland smør, sukker, sitronsaft og vaniljefrø i en kjele. Kok opp og tilsett gulrøttene. La det koke litt før nepene tilsettes.
- Kok inn til grønnsakene er møre og smak til med salt og pepper.
- Hasselbackpoteter:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Skjær potetene i tynne skiver, uten å skjære helt gjennom slik at potetene fortsatt henger sammen i bunnen. Legg potetene på et smurt brett og pensle dem med smeltet smør.
- Stek poteter på 180 grader i 30-40 minutter, og husk å pensle med smør hvert tiende minutt. Når potetene er ferdige kan de saltes og pepres.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalget87 POENG
Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus
Fremgangsmåte
- Start med rødbetene: Skjær rødbeter i tynne skiver og del endestykkene i terninger.
- Kok sammen eddik, sukker, hele hvitløkbåter og olivenolje. Kok rødbetskivene i vinaigretten til de er møre.
- Snøfrisksaus: Surr løk til snøfrisksausen og hell på hvitvin. La det koke ned.
- Ha i fløte og pisk inn osten i skjeer til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
- Kamskjell: Stek kamskjellene i smør ved medium varme i ett minutt på hver side.
- Strø på salt og pepper og kryst over sitronsaft.
- Legg rødbeteskivene og -terningene på tallerken med vinaigretten.
- Legg på kamskjellene.
- Fordel snøfrisksausen rundt og pynt med strimlet sitronskall og kjørvel.
Her finner du andre deilige retter med kamskjell
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 294.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
- 1. By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
- 2. Kald rødbetsuppe er perfekt sommermat
- 3. Rødbetsuppe kan også lages varm
- 4. Salat med rødbeter er ekstra mettende
- 5. Rødbeter gir farge til alt fra pølser til rundstykker
- 6. Rødbeter gir ekstra smak til så vel kjøtt som fisk
- 7. I vegetarretter gjør rødbeter seg ekstra godt