- Fiskebollene:
Kjør sammen fiskekjøttet med salt, pepper og muskatblomme i kjøkkenmaskin til en jevn farse. Bruk pulsknappen slik at du ikke kjører fisken for mye. - Rør inn egget og avkjøl. Spe med fløte. Lag små boller, og la disse trekke i lettsaltet vann.
- Fiskesuppen:
Finhakk løken og fres den i smøret i en tykkbunnet kasserolle. Dryss på mel og fres dette i noen minutter uten at det brunes. - Spe på med kraft, eplemost og fløte. La det koke inn til ca. 1 liter. Sil suppen.
- Vask og rens gulrot og purreløk, og skjær det i tynne strimler.
- Skrell eplene og hakk de i små biter.
- Tilsett grønnsaker og eple i suppen når den koker - ta den av varmen.
- Ha i de ferdige fiskebollene og la de trekke i 2-3 minutter før servering.
- Hakk rikelig med persille/dill, og legg på toppen av suppa rett før servering.
- Tips: Server gjerne noen krepsehaler og blåskjell i suppen og spis godt brød ved siden av.
Se flere lekre fiskesupper her
Forny din suppemeny med disse oppskriftene
9 lettlagete supper å ta med på tur