Fenniklen du finner i butikken er dyrket, men den finnes også i vill form, om enn ikke her til lands. Den fennikelen som dyrkes her og importeres er italiensk fennikel. Den har bedre egenskaper som grønnsak på grunn av den pæreformete roten.
Har du gått i en fennikeleng, glemmer du det aldri for det dufter svært intenst. På gresk heter fennikel marathon og stedet hvor det berømte slaget fant sted (som igjen har gitt navn til løpsdistansen), heter så fordi det var en fennikeleng.
Den spesielle fennikelaromaen som blir enda mer intens i frøene (fra villfennikelblomst), skyldes stoffet anethol som også finnes i anis - derav likheten.
Fennikel har stor verdi som naturmedisin og hjelper mot det meste. Den er ikke minst er planten ettertraktet i ulike destillater som absint og akevitt.
Den norske sesongen er normalt fra juli til september.
På de neste sidene finner du et utvalg oppskrifter med fennikel
Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig