Salat med parmesan og fennikel

Salat med parmesan og fennikel

Fremgangsmåte

  1. Del fennikelen på langs og fjern rotfestet. Kutt bladene i meget tynne skiver. Bruk en ostehøvel eller en mandolin. Den kan også brukes til å skjære parmesanen i tynne skiver.
  2. Bland fennikelstrimlene og salatbladene i en bolle.
  3. Lag en enkel dressing av olivenolje, sitronsaft, pepper og salt. Hell den over salaten og bland godt.
  4. Legg osteskivene på toppen eller bland dem inn i salaten og server.
  5. Pynt gjerne med fennikelbladene. 

Tips:
Hvis du blansjerer fennikelen i 2 minutter og så kjøler raskt ned med iskaldt vann, får du ut mer sødme og salaten blir enda bedre. 

Se alle de utvalgte deilige rettene med fennikel

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Jarlsbergsalat med epler og fennikel

Jarlsbergsalat med epler og fennikel

Fremgangsmåte

  1. Press saften ut av limen, og bland den sammen med alt til marinaden.
  2. Del fennikel i to og kok i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Avkjøl i kaldt vann.
  3. La fennikelen renne godt av seg og skjær så i tynne skiver.
  4. Finnhakk eplet. Skjær skinnfrie båter av appelsinkjøttet.
  5. Bland alt til salaten i en salatbolle og hell over marinaden.

Se alle de utvalgte deilige rettene med fennikel

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Tine

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sommersalat med fennikel

Sommersalat med fennikel

Fremgangsmåte

  1. Forvell først asparges, sukkererter og neper i lettsaltet vann ca. 2-3 min. eller til alt er knapt mørt.
  2. Gjenta med fennikelskivene men de trenger bare 1-2 minutter, Skyll godt i rennende, kaldt vann.
  3. Skjær reddik, sommerkål og isbergsalat i svært tynne skiver/strimler. Ha i iskaldt vann i 5 minutter. 
  4. Bland alle grønnsakene bortsett fra fennikelskivene på et serveringsfat.
  5. Fordel røykelaks og kokte el stekte skalldyr over. Topp med frisk dill og fennikelskivene. 
  6. Bland dressingen og fordel over salaten.
  7. Server med varmt brød eller rundstykker og gjerne en rømmedip ved siden av.

Tips: Asparges kan fint byttes ut med aspargesbønner. 

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her