- 1. Noe av det enkleste du kan lage
- 2. Kyllingsalat er en av favorittene
- 3. Skalldyr er perfekt i salat
- 4. Med skinke kan du lage mye godt, også salat
- 5. Tunfisk i salat er en innertier
- 6. Du klarer deg uten både fisk og kjøtt
- 7. Potetsalat er i en egen liga
- 8. Salat med kjøtt er det ingen som sier nei til
Hot barbeque-salat
Fremgangsmåte
- Kjøttet:
Om grillspydene er av tre, legg dem i bløt i ca 20 minutter. Skjær kjøttet i biter på ca 3x3 cm. Bland krydderet og smak til med litt salt og pepper i en bolle. Tilsett kjøttet og olivenoljen og rør rundt slik at det dekkes av krydder og olje. - Ta kjøttet opp av bollen og tre på grillspyd. Stek spydene i 3-4 minutter på hver side i en panne eller på grillen.
- Poteter:
Vask potetene og del dem i to på langs. Vend potetene i oljen, krydre med barbequekrydder og legg dem i ildfast form. Sett formen i ovnen og stek på 225 grader i ca. 20 minutter. - Tomater:
Dypp tomatene i kokende vann, så i iskaldt vann og flå dem. Del de flådde tomatene i fire. Smør litt barbequesaus på hver av snittflatene. Stek tomatene med skinnsiden opp sammen med potetene de siste 10 minuttene. - Bulgur:
Kok etter anvisning på pakken. Skyll og la dryppe av. Finhakk halvparten av de flådde tomatene, tilsett krydder og olivenolje, smak til med salt og pepper og bland inn med bulguren. - Skyll og tørk salathodet, del opp og legg salatbladene på tallerkener, legg bulgur og poteter og resten av de flådde tomatene oppå sammen med grillspydene. Server barbequesausen blandet 50/50 med rømme ved siden av.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Slik lager du barbequesaus selv
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Gresk salat med kylling
Fremgangsmåte
- Krydre kyllingfileten med oregano og stek den i olje på middels varme eller på grillen. Smak til med salt og pepper og la hvile mens du lager salaten.
- Riv salaten og legg den på et fat med tomatskiver, agurkskiver, oliven, rødløk og smuldret fetaost over.
- Skjær kylling i skiver og legg på til slutt.
- Bland dressingen og drypp over.
Server med grillet pitabrød og gjerne tzatziki.
Se våre andre oppskrifter på gresk salat
Her finner du mange flere deilige salater
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Varm bulgursalat med strimlet svinekjøtt
Fremgangsmåte
Bland hønsebuljong ut i varmt vann, og hell den utblandet buljong over i pannen. Kok opp.
Hell i bulgur og la det trekke til den er ferdig, ca. 10 minutter (sjekk koketiden på pakken).
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.
Krydre med salt og pepper. Sett kjøttet til side, og hold det gjerne varmt.
Vend spinat i bulguren rett før servering. Anrett den på et stort serveringsfat eller en tallerken, og legg kjøttet over til slutt.
Tips:
Bulgur er hele hvetekorn, uten skall og kimen, som er delvis dampet, og deretter grovmalt og tørket.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Avokadosalat med røkt skinke, mango og pinjekjerner
Fremgangsmåte
- Om du har et helt stykke røkt skinke, skjærer du den i 5 mm tykke skiver eller strimler. Store skinkeskiver rives i mindre biter.
- Skyll ruccolaen. Kutt løk, del mango og avokado i skiver. Drypp sitronsaft over avocadoen.
- Fordel alt i en salatbolle.
- Hell dressingen over salaten og vend den inn.
- Dryss pinjekjernene over til slutt.
Dressing:
Ha ingrediensene i et glass med lokk og rist godt.
Tips:
Pinjekjernene blir ekstra gode hvis de ristes i tørr stekepanne til de får en gyllen farge.
Lyst til å lage en annen salat så finner du mange her
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
- 1. Noe av det enkleste du kan lage
- 2. Kyllingsalat er en av favorittene
- 3. Skalldyr er perfekt i salat
- 4. Med skinke kan du lage mye godt, også salat
- 5. Tunfisk i salat er en innertier
- 6. Du klarer deg uten både fisk og kjøtt
- 7. Potetsalat er i en egen liga
- 8. Salat med kjøtt er det ingen som sier nei til