Couscoussalat med mynte og sitron

Couscoussalat med mynte og sitron

Fremgangsmåte

  1. Stek løken myk i halvparten av oljen ved moderat varme under omrøring.
  2. Tilsett hvitløk og stek i 30 sekunder.
  3. Tilsett vann og kraft og kok opp.
  4. Rør inn couscous og dekk med et lokk. Sett til side i minst 5 minutter.
  5. Rør luftig med en gaffel og tilsett urter og sitronsaft, sitronskall, resten av olivenoljen samt salt og pepper. 

Tips: Tilsett gjerne grønnsaker etter eget ønske slik som tomater, rødløk, agurk, eller bønner. Eller bland inn rester av fisk eller kjøtt. Salaten er også perfekt som tilbehør.

Retter med couscous

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Anna Kathrines tomatspesial

Anna Kathrines tomatspesial

Fremgangsmåte

  1. Skyll rucculasalaten og riv den opp før den blandes med tomater i skiver.  Legg den over på et egnet serveringsfat. 
  2. Bland olje og eddik og hell over.
  3. Fordel grovhakkede, ristede valnøttkjerner og skiver av blåmuggost over.
  4. Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

    Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

    Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

    Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Grønn salat med gresskar

Grønn salat med gresskar

Fremgangsmåte

  1. Rens bønnene og del dem i mindre biter.
  2. Forvell bønnene (kokes i et par minutter før de has over i iskaldt vann).
  3. Strimle salaten (helst et par ulike typer) og bland salat og bønner i en bolle eller fat.
  4. Skjær gresskaret i biter og lag en lake sukker, vann og eddik.
  5. Kok gresskarbitene i laken i ca. 15 minutter og avkjøl dem i laken. Slå av laken.
  6. Del rødbetene i strimler.
  7. Lag dressing ved å blande én del god eddik og 5 deler god olivenolje, smak til med pepper.
  8. Hell dressingen over salaten og server med fersk gjærbakst.

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her